Lenovo B50-70 vestavěný mikrofon pouze šumí [F21]

Zdravím

Nadpis vlákna vlastně popisuje úplně vše. Zkoušel jsem si pohrát s nastavením hlasitosti nahrávání mikrofonu. Jediné čeho jsem docílil bylo hlasitější šumění.

V jiné, třeba live distribuci, nešumí ?
Jde o to, abychom vyloučili HW problém.

Vyzkoušeno na Ubuntu, dělá to samé. Teď ještě virtualizuji windows7 a tam to také vyzkouším.

Virtualizace moc nepomůže, protože tam stejně s hardwarem komunikuje první linuxový ovladač a až potom se to předává hostujícímu systému - Windows.

Osobně bych to tipoval na hardwarový problém. Ten notebook je standardní chipset od Intelu a už roky jsem nenarazil na notebook, kde by v Linuxu nefungoval mikrofon.

Problem vestinou neni v mikrofonu ale v tom jaky vstup je zvolen. Drive se interni mikrofon proste vypinal hardwarove kdyz se zastrcil externi, ovsem pred nejakou dobou vyrobci prisli na to, ze se da usetrit 50haliru tim, ze se to neudela hardwarove, ale softwarove, coz dava spoustu moznosti… predevsim jak to nebude fungovat. Takze kdyz zkusite externi mikrofon dela to neco? V alsamixer -c 0 (0 je cislo zuvkovky, nekdy je 0 HDMI na grafice) zkuste jeste ruzne CAPTURE device.