laptop asus + wifi + prostě nejde

Zdravím, tento problém řeším již měsíce, to ovšem neznamená, že jde o nějak složitý a nenotebook řešitelný problém. Můj problém mi pomáhali řešit na abclinuxu (http://www.abclinuxu.cz/blog/show/171500) zatím bez úspěšně. Poradili mi, aby se zeptal přímo tady. Tak se ptám:
Mám laptop asus F3F, wifi chipset od intelu. Linux používám Fedoru 6 se všemi aktualizacemi co se stahují. Wifi mi prostě nejde zprovoznit. Prostím o přečtění původního spotu, kde je seznam všech rad co jsem už zkusil, seznam všech balíčků co jsem instaloval. Stále bez úspěchu. Děkuji za vaše cenné rady a doufám, že to koněčně po měsících snažení rozchodím. PS, v linuxu začínám.

No, ja teda nevim - me osobne prisly rady na www.abclinuxu.cz vycerpavajici… To, ze jste pomoci find modul ipw3945 nenasel, znamena, ze jste ho nenainstaloval.

Nicmene - zkuste nasledujici

rpm -qa | grep ipw

a hodte sem vypis.

Macky

PS: Jestli to s Fedorou myslite trochu vazneji, vrele bych Vam doporucil zacit postupne procitat zde uvedenou prirucku. Je napsana cesky, takze jazyk by nemel byt problem. Linux ma vyzaduje trpelivost - neznam nikoho, kdo by se stal odbornikem do mesice (napr. ja pouzivam Linux se stridavou intenzitou uz 7 let a stale jsou oblasti, ktere jsou pro me obestreny rouskou tajemstvi…

Obavam se ze jste toho zkusil opravdu hodne, ale chybi vam pochopeni co delate, takze vysledek je, ze to nefunguje.

Instalaci tech vsech ipw balicku byste si mel doinstalovat utility a ovladac (modul) pro vasi wifi kartu. Pokud tedy kterykoli z kroku zminovany na abclinuxu nedava predpokladany vysledek, neco delate spatne.

[root@localhost nove]# rpm -qa | grep ipw
ipw3945d-1.7.22-4.at
ipw3945-kmdl-2.6.19-1.2911.fc6-1.2.0-18.2.fc6.at
ipw3945-ucode-1.14.2-4.at
ipw3945-1.2.0-18.2.fc6.at

No, v mém okolí není žádný ochotný linuxák, co by mi poradil. Dělám to podle návodu, rpm nainstaluji, instalace proběhne bez chyb. A nic z toho :frowning:

Fajn - takze balicek s ovladacema jste nainstaloval. Krok dve - zkuste hodit vystup

find / -name “ipw*”

Timhle zjistime, kam se Vam “hodily” moduly. Pak sem pastnete vystup tohohle

uname -a

Tim zase zjistime, jak jste na tom s jadrem…

Macky

Linux localhost.localdomain 2.6.19-1.2911.6.4.fc6 #1 SMP Sat Feb 24 13:45:31 EST 2007 i686 i686 i386 GNU/Linux

První příkaz nenajde nic, přestože balíčky instaluji. Nainstalují se a instalace nekončí chybou.

Tak to je teda zahada.

rpm -ql ipw3945-kmdl-2.6.19-1.2911.fc6-1.2.0-18.2.fc6.at

vam rekne ktere soubory jsou v danem baliku. Prihrajte sem vypis.