před pár dny jsem na dva NT ASUS (různé typy) nainstaloval Fedoru 10 s Gnome. Na jeden bylo potřeba doinstalovat ovladače madwifi, jinak u obou vše stejné. Jeden běhá v pohodě, u druhého (NT s madwifi) se po probuzení z RAM vyšvihne proces ksoftirqd/0 nebo ksoftirqd/1 na 100% CPU. Google toho našel spousta, ale myslím, že nic relevantního (až na jednu zmínku o podobném problému u NT s kartou Atheros, což by sice sedělo, ale problém nebyl při Suspend-to-RAM).
Neví někdo, jakým směrem se ubírat? Konfiruraci či výpisy dodám, jen nevím, jaké jsou potřeba a jaké ne…
Z hlavy nevim jak, ale lze system nejak presvedcit, aby zarizeni ovladana madwifi pres suspendem vypnul a ovladac odstranil a po probuzeni je zase nastavil a spustil.
Vyzkousej to rucne - pres suspendem rucne vypni dane wifi zarizeni a odstran ovladac, nejak takle:
ifconfig ath0 down
rmmod ath_pci; rmmod ath_hal
pokud to bude psat ze jsou pouzivany, musis se podivat do vypisu
lsmod
co presne z
rpm -ql kmod-madwifi-
je zavedene.
Pokud bude pote suspend a probuzeni OK, je to tim ovladacem a hledej jak vypnout zarizeni ath pres nim a zapnout po nem.
tak jsem provedl zmineny postup. Vypnul jsem wifi, odstranil jsem vsechno, co s ni ma neco spolecneho (ath_pci, ath_hal, ath_rate_sample, wlan, wlan_tkip, wlan_ccmp, wlan_scan_sta), suspendoval… a po obnoveni mel ksoftirqd/1 zase cca 100% CPU. Tak to asi tou madwifi nebude…
Nejde nejak poznat, co to zpusobuje? Jako co ten ksoftirqd tolik “zamestna”?