Zdravím,
přešel jsem na Fedoru z Gentoo (ale jsem skoro začátečník, gentoo jsem zkoušel jenom kvůli zkušenostem) a pokoušel jsem se standartní cestou (jak si pamatuju z gentoo) překompilovat kernel. Zjistil jsem, že zdrojové kódy mám umístěné v /usr/src/kernels/* (narozdíl od dosavadního /usr/src/linux) a to jádro 2.6.27-7, od vývojářů Fedory. Vesele jsem se tedy do tohoto adresáře přepnul, napsal make menuconfig a krásně jsem si kernel nastavil. Překvapením však bylo, že po napsání typického make jsem po dvou řádcích kódu dostal chybovou hlášku
CHK include/linux/version.h
CHK include/linux/utsrelease.h
make[1]: *** No rule to make target `missing-syscalls’. Stop.
make: *** [prepare0] Error 2
a kompilace skončila. Poté, co jsem trochu hledal jsem zjistil, že zdrojové kódy zde nejsou kompletní (?) a že zdrojové kódy kernelu mám yumnout. Yumnul jsem tedy všechno ohledně kernelu, co se dalo, nicméně chyba pokračovala. Stáhl jsem tedy vanilla kernel (ten šel zkompilovat bez problémů), nicméně mi na něm Fedora pak nejela (po tom trojbarevnym načítacím dialogu zůstala prostě černá obrazovka s blikajícím bílým kurzorem v levym horním rohu). Takže, za prvé, nevíte, jak mám zkompilovat Fedora kernel? A za druhé, nevíte, proč mi nejede vanilla kernel?