Kmix nanic

Dobrý den,

mohl by mi, prosím, někdo poradit, co se mi přihodilo v systému FC12 v nastaveni pravděpodobně vlivem nějaké aktualizace, že kmix, který byl plně funkční a vypadal podobně jako je na obrázku např. zde:

a nyní vypadá následovně:
http://pus.ic.cz/mix1.png

Balík s kmixem jsem zkusil přeinstalovat, ale nepomohlo to. Zkoušel jsem měnit nastavení pomocí pavucontrol, ale bez úspěchu. Zajímavé je, že když jsem se přehlásil na roota, tak tam byl kmix ok, ale teď už není ani tam. Pokud by pomohlo, kdybych poslal obsah yum.log, tak ho pošlu. Když pustím alsamixer a dám volbu F6: Select sound card a místo Default vyberu HDA ATI SB, tak to vypadá ok. Zkoušel jsem ještě šachovat se soubory kmixrc a kmixctrlrc, ale taky nic. Na začátku kmixrc mám:

[Global]
ConfigVersion=3
DefaultCardOnStart=PulseAudio::Playback_Devices:1
MasterMixer=PulseAudio::Playback_Devices:1

a root tam měl tu HDA ATI SB, ale i když jsem to změnil podle roota, tak se to neprojevilo a pak se to zase přepsalo.

Ach jo, může mě nějaká dobrá duše nasměrovat, co dělat, abych měl zpět původní kmix.

Děkuji

Uz tu nad tim nekdo brecel… proste kmix konecne zjistil ze existuje pulseaudio. PA uz nereguluje zvuk podle toho jaky hejblatka jsou na karte, ale podle aplikaci a podle streamu. Vsechny hejblatka z HW mixeru tvori jeden sdruzeny ovladac hlasitosti, ktery ted vidis v kmixu. Zbyle prvky se ovladaji pres porty a profily v pavucontrol. Kdo pouziva gnome, tak si tyhle narky uz prozil pred … no mozna i lety. V KDE vas to ceka ted.

Děkuji za odpověď, holt musím to brát tak, že pokrok nezastavíš :wink: Akorát nevím, proč má v kmixu ten název Vnitřní zvukový systém zprzněnou češtinu (viz obrázek v úvodním příspěvku) a v pavucontrol je to ok. Asi si kmix už všiml, že existuje PA, ale ještě to zcela nepobral :frowning:

Podle toho obrazku ten popis supatka v UTF-8, ale Kmix se s tim nejak nevyrovnal.