s posledními dvěma updaty kernelu (2.6.17-2139 a 2.6.17-2145) jsem získal špatnou zkušenost se stabilitou. Bohužel po naběhnutí do GNOME celý počítač po čase “vytuhne”.
S kernelem 2.6.16-2133 tyto zkušenosti nemám = vše běží tak jak má.
Setkal jste se někdo z Vás s tímto chováním u posledních dvou kernelů?
Mirek
PS: ještě poddotaz: co znamená ono “smp” v názvu kernelu?
SMP - Symmetric Multi Processing
Takovy kernel je urcen pro stroje, ktere maji vice procesoru nebo jeden procesor s hyper-threadingem (Pentium 4). Pokud takovy stroj nemas a pouzivas SMP kernel, tak bych se problemum se stabilitou nedivil. Naopak je mozne pouzit na takovem stroji obycejny kernel - pojede jen jeden procesor. Jinak kernely 2.6.17 u me dobry
Aj ja mam s nimi (2.6.17-2139 a 2.6.17-2145) problem. Pricom pouzivam smp, kedze mam HT procesor.
Ani 1 z nich mi na stanicke “HP xw4300 Workstation” nenabootuje. (pricom 2133 bootuje a bezi uplne v pohode)
Blizsie som neexperimentoval … skusil som volaco vygooglit … no bezuspesne.
Ja si taky dnes updatoval jadro a spadl mi system, takze zustavam u 2133. Nejak se mi prestavaji distribucni jadra libit. Na jednom serveru mi u FC5 nebezi dokonce zadne distribucni jadro, tak aspon ze bezi vanilkove.
Uncompressing Linux… Ok, booting the kernel.
PCI: BIOS Bug: MCFG area is not E820-reserved
Not using MMCONFIG.
Red Hat nash verision 5.0.32 starting
tak toto vypisuje aj mne,pouzivam posledny kernel
mam dual core ip4 a ale zatial bezi vsetko ok
pri logovani mi vsak vypisalo nejaku chybnu hlasku s tlacovym systemom…dal som upgradnut cez yumex, restartol a vsetko ok
Uncompressing Linux… Ok, booting the kernel.
PCI: BIOS Bug: MCFG area is not E820-reserved
PCI: Not using MMCONFIG.
Red Hat nash verision 5.0.32 starting
… no v bootovani bezproblemovo pokracuje.
To je neprijemne, ale bez znalosti debugovani kernelu (ktere nemuzu
poskytnou ani ja) se moc vic nedozvime.
Ono napadla ma taka vec, ci by som neskusil skompilovat kernel s pouzitim konfiguraku z toho posledneho funkcneho 2.6.16-2133. No nie som si isty ci mozem ten konfigurak prehadzovat medzi 2.6.16 a 2.6.17.
Pripadne by mi bodlo ak by mi niekto vedel poradit s tym debugovanim Kernelu. (Aspon nakopnut.)
Mam inac take podozrenie na to ze to zatuhne pri detekcii SATA RAIDu. No Fedoru mam instalnutu na PATA.
Vypis koncici “Red Hat nash” je standardni vypis, ktery se deje pri kazdem startu Fedory. Pokud v grub.conf ostranite patametr “quiet” na radku s kernelem uvidite vsechny vypisy kernelu, odstranenim “rhgb” uvidite i neco vic textoveho vypisu startujicich sluzeb. Cely zaznam startu systemu obdrzite prikazem “dmesg” v terminalu.
Tak jsem vyzkoušel i poslední kernel (2.6.17-2157). Bez problémů nabootuje do X-ek, po přihlášení naběhne gnome,ale pak totální výtuh
Pokud se nepletu tak do 2.6.17 byla akorát zanesena podpora pro nové procesory od SUNu, takže by mě zajímalo co se tak strašně od 2.6.16 řady změnilo, že jsou takové problémy.
no musim ric že zmeny v jadrech 2.6.16 a 2.6.17 jsou velke. A to nejen v tom ze by se pridala podpora noveho hardware ale i ve zmene ruznych struktur ale i tak si nemyslim ze by to bylo tim jadrem tim myslim tim ze to je 2.6.17 spis bych rekl ze je nejak spatne opatchovany takze bych si radej stahl vanila jadro a skompiloval pro vlastni potrebu.