Kernel 2.6.x glibc 2.3.2

Chci instalovat Fedora Linux z června 2005 (FC4) na dual core 64-bit HW . Pro chod některých programů potřebuji, aby FC4 měl kernel 2.6.x a glibc 2.3.2 ?

Splňuje FC4 můj požadavek? Jestli nesplňuje, jaký FC mám použít, nebo je možné v FC4 nastavit emulaci 2.6.x a glibc 2.3.2?

Dotaz prilis nechapu, pokud jde o to zda je v FC4 ktere je na instalacnich iso glibc verze 2.3.2 a kernel 2.6.x pak situace je takova ze kernel je urcite 2.6.x, glibc je ovsem novejsi - 2.3.5. Pokud mate tyto pozadavku kuli kompatibilite nekterych komercnich aplikaci pak bych to rozhodne zkusil, pripadne bych pouzil FC1, ktera ma pozadovanou glibc 2.3.2 ovsem budete si muset zkompilovat kernel 2.6, protoze v zakladni instalaci FC1 je kernel 2.4.x.

Děkuji za odpověď.
Ano, měl jsem na mysli kompatibilitu aplikací. Kombinace kernel 2.4 a glibc 2.3.2 je pravděpodobně také dobrá.

Zeptám se ještě jednou na kombinaci kernel 2.6.x a glicbc 2.3.2.
Je možné mít v FC4 s kernel 2.6.x instalovanou knihovnu glibc 2.3.2?fedor napsal:

Ne. Glibc je zakladni stavebni kamen distribuce a vetsinou se v ramci verze nememi ani minor verze. Tedy downgradeovat glibc mozne neni, zatimco updatetovat kernel ano.

Jak bych měl postupovat, kdybych chtěl kompilovat kernel 2.6.x s glibc (glibc6) 2.3.2?

Mám začít takto?

1. Do FC1 stáhnout potřebné zdroje kernelu 2.6
  2. Postupovat podle pokynů dokumentace FC1 a zkompilovat jádro Linuxu 2.6.

V podstate spravne, jen postup kompilace je potreba si trochu prostudovat. V podstate se sestava pouze z make menuconfig (config si lze vypujcit napr. z baliku od kernelu pro FC4), make, make install. Neni ald od veci vedet co clovek dela.