Mam ale stale problem s NTFS driverem. Se starsim jadrem jsem mel povolen zapis na NTFS svazek a zapis v fstab. Ted mam taky zapis v fstab ale svazek se po resetu nebo zapntuti PC automaticky nenamountuje. Predtim jo:
Zapis v fstab:
/dev/sda2 /media/WINXP_drive ntfs-3g ro,defaults,umask=0222 0 0
Vypis z messages:
ul 30 22:09:17 ip-89-103-67-105 ntfs-3g[3329]: Mount options: noatime,ro,silent,allow_other,nonempty,default_permissions,fsname=/dev/sda2,blkdev,blksize=4096
Problem je v tom ze i pres zapis v fstab nedojde k auto mountovani.
Budu předpokládat, že NTFS diskový oddíl, který chcete připojit, se skutečně nachází na /dev/sda2, a že adresář /media/WINXP_drive skutečně existuje. Ten Vámi uváděný řádek z fstab připojuje diskový oddíl pouze pro čtení. Samotný zápis by snad měl být v pořádku, pouze za něj vložte prázdný řádek. V mém případě je odpovídající řádek ve fstab
nenabehne kernel-2.6.22.1-33.fc7 ani předchozí kernel-2.6.22.1-27.fc7 předchozí řady kernel-2.6.21 v pohodě šli. nyní jedu na 2.6.21-1.3228.fc7 x86_64
vaca
Ano diskovy oddil se skutecne nachazi na /dev/sda2, zapis v fstab mam a prazdny radek taky, stejne me to automaticky proste nenamountuje at delam co delam. Ale staci se nalogovat jako root a dat mount /media/WINXP a disk NTFS je okamzite pripojen ! Po resetu uz ale zase ne
Zapis do fstabu pro zapis na disk znam ale ted jsem chtel jen cteni dat. Poradi mi nekdo ? Je to tim novym kernelem ?
Problem s mountovanim jsme tady uz jednou sahodlouze resili - nevim jaky byl zaver. Co vam vypise prikaz mount -av?
2vaca: aktualizoval si i ostatni veci? Mozna je problem v generovanem initrd. Bohuzel Fedora je na jeho obsahu hodne zavisla. Chtelo by to porovnat obsahy initrd ktery funguje a toho ktery ne.