K3b - nelze verifikovat DVD

Zdravím.
Stává se mi nepříjemná věc při používání K3b 1.0.5 (FC 8); když chci vypálit médium (zatím jsem zkoušel jen u DVD) a zvolím, že se má po vypálení zkontrolovat, tak se data sice na médium vypálí, ale kontrola neproběhne. Po vypálení se vysunou dvířka mechaniky a vypalování skončí chybou. Samotné médium se jeví jako správně vypálené (z vypáleného live-DVD se podařilo nabootovat). Je jedno, jestli vypaluji obraz nebo jednotlivé soubory z disku.
Vypaluji na notebooku, takže se dvířka mechaniky nemohou opět sama zavřít a pokud je zavřu manuálně, nepomůže to.
Ve vlastnostech mám nastaveno, že se dvířka nemají po vypálení vysunout. Je zvláštní, že když jsem cca před půl rokem používal openSuSE 10.2 na stejném stroji, tak tam se dvířka nevysouvala (když tak byla aplikace nastavena). Verzi tehdy používaného K3b si bohužel nepamatuji. Ve Windows v Neru se zůstávají dvířka zavřená a kontrola v pořádku proběhne.
Už se s tím nějakou dobu potýkám, ale při vyhledávání jsem vždy našel jen konstatování, že problém existuje, avšak řešení žádné.

Všiml jsem si, že těsně poté, co se otevřou dvířka mechaniky, objeví se na zlomek sekundy na popředí malé okno. Předpokládal jsem, že se jedná o výzvu k opětovnému vložení média, aby mohla být provedena verifikace.
Ovladač zařízení jsem měl nastaven na “auto”, ve výpisu jsem si přečetl, že byl použit ovladač generic-mmc. Zkusil jsem tedy manuálně nastavit ovladač generic-mmc-raw. Nyní již okno výzvy ke vložení média nezmizí a je možné dodatečně verifikaci provést.
V budoucnu se snad podaří, aby dvířka zůstala zavřená ;-).
EDIT: Nepřikládal jsem žádný popis hardwaru, protože jsem se dočetl, že tento problém existuje napříč různými typy mechanik i hardwarových konfigurací obecně, takže jsem očekával, že bude (pokud vůbec) existovat nějaké obecné řešení. Dodávám, že v mém případě se jedná o notebook HP nc6320 a mechaniku TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D.

Tak už to zase nefunguje. Po vypálení média a vysunutí dvířek se okno s výzvou k uzavření dvířek objeví jen na zlomek vteřiny.
Zkusil jsem ze zdrojových kódů nainstalovat původní cdrecord i novější verzi dvd+rw-tools, ale nic z toho nepomohlo.
Má někdo nějaký nápad?

Podle me to nema nic spolecneho s cdrecordem ani dvd tools, ale spis s udev nebo K3b samotnym - nedavno se resil takovy mizerny problem, ze CD/DVD mechanika se vzdy po otevreni zase hned sama zavrela, to bylo opraveno posledni aktualizaci udev. Tzn. aktualizoval si mezitim neco?

Myslím, že od té doby (co se mi podařilo, že zůstala zobrazená výzva k zasunutí média) jsem stahoval aktualizace jen jednou a k3b mezi nimi nebylo. V případě udev si nejsem jistý. Je také možné, že jsem předtím zkusil vypálit jen CD-RW a tam zůstala zpráva zobrazená.
Jinak problém s vysunováním dvířek existuje od doby, co jsem po instalaci FC 8 (asi před dvěma měsíci) poprvé zkusil vypálit médium s požadavkem na kontrolu zapsaných dat až do dneška.
Systém bych měl mít aktuální, nejsou hlášeny žádné dostupné aktualizace.
Ještě bych mohl doplnit, že používám verzi udev 118-1.fc8. V repozitáři bohužel novější není, ale pro FC 9 jsem viděl balíčky s novější verzí.

Jake si delal aktualizace zjistis v /var/log/yum.log, v F8 ale tento problem tusim nebyl. Nevsiml jsem si ze se bavime o F8.