Ahoj.
Potřebuji radu. Uvažuji o instalaci ovladače grafiky pro Radeon 9600, ale než se do toho dám, chtěl bych zazálohovat současné nastavení, abych se v případě problému mohl v textovém režimu vrátit k současnému nastavení. Co všechno kromě /etc/X11/xorg.conf mám zálohovat? Díky za radu.
No fedora 10 si standartne xorg.conf nema.
Pokud pouzijes fusion repo. Tak by ten xorg.conf (pokud ho mas) mel stacit.
pokud používáš F10 tak tam po instalaci standartně xorg.conf není . Většinou se vytvoří až po instalaci ovladačů.
pokud máš xorg.conf vytvořený můžeš ho zazálohovat, tím , ale nezálohuješ ovladač , ale nastavení ,které říká např.
jaký ovladač se má použít. Pokud se instalace ovladače nepovede stačí pak jen editace xorg.conf a změnit ovladač
grafiky třeba na vesa. Nebo v případě F10 smazat xorg.conf.
No já mám zatím F9, pro F10 jsem zatím nesebral odvahu :-). Tam ho mám, tak to asi opatrně zkusím. Díky za radu.
Zajímalo by mě, jestli mi opravdu běží 3D. glxinfo hlásí:
[root@localhost Desktop]# glxinfo |grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI R300 20060815 AGP 4x x86/MMX/SSE2 TCL
ale Compiz Fusion má v Compiz Option zatrženo Indirect Rendering.
Nevíte někdo, jak by se to dalo ověřit? Compiz chodí vcelku uspokojivě, Celeron 2,8GHZ, 502M RAM, ATI Radeon 9600
I video běží bez cukání, tak bych skoro tipoval, že direct rendering bude opravdu Yes.
Direct rendering takto funguje ale je emulovan softwarove (Mesa), tedy nevyuziva HW graficke karty. Pokud akceleraci obstara HW je tam napsano jaky. Napr.:
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce 6150SE nForce 430/PCI/SSE2
GL_NVX_conditional_render, GL_SGIS_generate_mipmap, GL_SGIS_texture_lod,
Pokud mas radeon 9600 mam takovy pocit, ze instlace fglrx je nesmysl, protoze tento ovladac jiz takle starou kartu nepodoruje, navic puvodni ovladac z fedory uz 3D akceleraci umi sam.
Ja myslim, ze mu HW rendering funguje - je tam to R300 … Nevim jak to maji ATI karty a ovladace, ale treba Intel karty maji OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel® 852GM/855GM 20080716 x86/MMX/SSE2 a je to pritom HW direct rendering. Myslim, ze by softwarovou emulaci poznal - bylo by to moc pomale.
Díky za rady. Tak jsem dospěl k rozhodnutí, že se budu řídit pravidlem “Pokud to funguje, nesahej na to!”
2Kalidah: Asi mas pravdu, mozna jen nvidia meni tenhle popis v ramci knihoven libGL ktere jsou v xorg-x11-drv-nvidia…