Zdravím, už asi dvě hodiny přemejšlím jak vytvořit RPM balík pro x64 systém ze zdrojáků mono-2.6.7.
nainstaloval jsem si dev tools
yum groupinstall “Development Tools”
yum install rpmdevtools
jako root spustil rpmdev-setuptree
následně rozbalil archýv ve kterém je mono a spustil RPMbuild
rpmbuild -bb --clean mono-core.spec.in
Problém je v tom že me to vždy skončí nějakou hláškou které nerozumím
chyby sestavení RPM: Špatný vlastník/skupina: /usr/local/src/mono-2.6.7/mono-core.spec.in
spouštím vše jako root, ano nemělo by se to ale fungovat by to mělo
Už opravdu nevím kde je chyba
No hele, já bych problém klidně svalil na to, že to pouštíš jako root (není to opravdu potřeba), nehledě na to, že bych se držel toho, že spec soubor by měl být na svém místě v SPECS a zdrojové kódy v SOURCES. Spusť rpmdev-setuptree jako uživatel, vytvoří se ti složka rpmbuild a její podsložky a udělej to raději čistě, jak se to má
Takhle bych to nehrotil, pokud má k dispozici src.rpm, což předpokládám, že má a spec si nebastlil sám, tak to zvládne i bez studia šílených materiálů. A že zrovna ten fedora codex pro vytvoření rpm balíčku je docela drsný
Díky, no ten spec jsem neupravoval. Jediný co jsem tam dopsal byla verze toho mona do spec souboru. Vlastně jsem postupoval podle návodu http://www.g-loaded.eu/2006/04/05/how-to-build-rpm-packages-on-fedora/
Jenze bez vysledku, teď jsem to zkusil i na jiném pc a vyhazuje mě to naprosto stejnou chybu. Nemohl by to někdo vytvořit? Je to otázka asi 20 minut, nikde jsem rpm balík nenašel a kompiovat se mě to na několika strojích nechce.
zdravím tady je hotové rpm mono-2.6.7 ale pro Fedoru 14. můžete zkusit ale je otázka jestli to nebude postrádat nějaké závislosti, jinak jsou tam i další verze. koji.fedoraproject.org
Děkuji, mrknu na to. Já to po pravdě potřebuji pro Red Hat 6, ale tam mě to nešlo vytvořit, proto jsem sáhnul po Fedoře na které to dopadlo úplně stejně. Někde v tom spec souboru bude podle mě chyba, co jsem se dočetl na fórech údajně stačí jen spustit rpmbuild bez jakýchkoliv úprav.
Hmm, spec file vypadá (až na chybějící závislosti) v pohodě. Tak problém bude s tím rootem Build balíčků/kompilace by pod rootem neměla být, root by součásti imho neměl ani vlastnit.
Pokud bys chtěl nebo potřeboval do budoucna víc rpm balíčkům tak doporučuju kouknout po nástroji mock - tomu předhodíš jen src.rpm a sestavení proběhne v chrootu pro různé verze epelu a fedory. No a pokud bys nechtěl, tak tady se sestavuje repozitář s těma balíčkama: http://copr.fedoraproject.org/coprs/kubo/mono/. Ale ruku do ohně za to nedám, je to jen build z toho spec souboru.
dovolím si oživit téma.
Nějak mě ty rpmka nefungují, nainstaluji je sice bez problémů, jen ignoruji závislosti, ale to při kompilaci taky. Jenže ve výsledku nic nefunguje.
Kolega z práce se o to pokusil také, ale z nějakého důvodu to jen přeložil a nevytvořil rpm balíčky. Údajně by to mělo fungovat, prý to stačí nakopírovat do systému. No a tady mám problém, jak systému řeknu kde má hledat mono?
Pro lepší představu přikládám i přeložené modo v taru http://leteckaposta.cz/603316147
“jen ignoruji závislosti” … imho závislosti budou k něčemu dobrý. Odkaz na to, jak zkompilovat a nainstalovat sem posílal ve svým prvním příspěvku. To co chceš je “make install”, který zkompilovaný soubory pošle tam, kam patří. Jen se to pak blbě uklízí.
Takhle sloziti .spec jsem nikdy nedelal, nicmene podstatne je, jestli ve vyslednych baliccich jsou potrebne “Requires”. Ten .tgz balik z letecke posty mi nejde stahnout, otvira mi to akorat dokola nove okno letecke posty…