jak si namichat icon pack? :)

nedavno jsem nasel pro GNOME tmavy theme ala bubuntu 9.10 … ikony bubuntu se mi moc nelibi, tak pouzivam Tango! ikony… jenze ty zase nejsou delane pro tmave pozadi (konkretne treba ikona “appletu” pro zmenu hlasitosti indikuje uroven hlasitosti tmavymi modrymi carami)…

vim, ze do ~/.icons/ si muzu naklsast do nejake slozky ikony - ma otazka vsak zni - kdyz chci zmenit treba jen nekolik ikonek - jakym zpusobem GNOME reknu, aby bral vsechny ikony z Tango! a zobrazoval me pouze ty, ktere jsou v dane slozce?

PS
nevi nekdo, proc nektere aplikace, ktere zobrazuji ikonu v oznamovaci oblasti, nemaji tuto ikonu transparentni? (Pidgin, TrueCrypt, …)

Ikony jsou jen soubory tvori je lide, obcas nektere nejsou transpatrentni. Problem je bohuzel trochu slozitejsi - vrele doporucuji clanek http://ploum.frimouvy.org/?219-the-aristocratic-desktop-part-3-there-s-no-tray-icon-in-gnome :slight_smile:

Jinak co se tyce ikon, tak byva zvykem, ze pokud system najde dve ikony stejneho jmena, ovsem jedna je v home uzivatele a druha systemova, tak pouzije tu od uzivatele. Ale jak presne to resi gnome to nevim.

Pokud jde o tu transparentnost ikonek, není podle mě tentokráte problém v průhlednosti. Pozoruji to u Fedory 12, kdy aplikace jako Liferea nebo Gajim mají pozadí tray ikonek bílé (u mě tedy), zatím co ve Fedoře 11 byly opravdu průhledné, problém bude podle mě jinde.

S tou transparentnosti ikon je to dycky zahada, kdysi jsem s tim zapasil v jinem WM a problem bylo tezke urcit - nekdy byl v aplikaci, nekdy v knihovne, nekdy v implementaci panelu… zkuste nekdo udelat obrazek a nahlasit to do bugzilly, pri nejhorsim to hodej na nekoho jineho…