Jak se přihlásit po instalaci?

Práve jsem nainstaloval Fedoru 20 64 bit na další počítač, jenže tentokráte jsem při instalaci nezaškrtl „automaticky přihlašovat“ či jak to tak je a ouha ! Po naběhnutí systému jen pozadí na obrazovce, kursor běhá dle myši, ale jinak nic.

Dostal jsem se z toho Ctrl-Alt-F2 , pak přihlášením a znovu startx…
Ale to se mi zdá takové, řekl bych, méně praktické.

Je nějaká kouzelná klávesová zkratka na vyvolání přihlašovacého dialogu?

Tak, teď jsem restartoval po aktualzaci a instalaci dalších programů a jsem zase tam, kde jsem byl. Na obrazovce pouze obrázek pozadí, nikde žádný přihlašovací dialog.

Zkouším různé kombinace kláves, ale nic.
Shodit Xserver se mi nechce, tak se to určitě běžne nedělá.

To není normální chování. Normálně by ti to mělo nabootovat do přihlašovací obrazovky. Jaké prostředí jsi nainstaloval, GNOME? Jakou máš hardwarovou specifikaci? V lozích nic není?

Fedora 20, 64b, XFCE.

Ale asi tuším, kde je problém.
Ten počítač
http://www.alza.cz/shuttle-xs35-703-v2-d523682.htm
má zvláštnost v tom, že má dvě grafické karty. Jedna je přímo na MB, ale není vyvedena ven.
Druhá má konektor VGA na boku počítače a na ní mám monitor.
Ta první je default a nelze ji v BIOSu vypnout.
Po instalaci systému musím jít do nastavení displeje a tu první kartu zakázat. Pak se mi teprve ukáží panely a to správné pozadí, které jsem nastavil.

Ovšem při přihlašování toto nastavení ještě není v provozu a tak si myslím, že se ten login dialog zobrazuje na té první obrazovce, která neexistuje.

Editace souboru lightdm.conf na tomto počítači nepomohla, zítra to přeinstaluji s volbou automatického přihlášení.

Ano je to tim, ze prihlasovaci dialog je na druhem monitoru ktery neni videt. Prihlasit se muzete i po slepu, napsanim jmena a hesla. Nastavit automaticke prihlasovani jde normalne ze systemu, nemusite to kvuli tomu preinstalovavat.

Jo, děkuji za potvrzení mé teorie,

Avšak

…Editace souboru lightdm.conf na tomto počítači nepomohla, zítra to přeinstaluji s volbou automatického přihlášení. …

něco jsem tím dopinožil, už to nejde nabůtovat., přeinstalace bude rychlejší, než se v tom hnípat.

Ahoj, připojim se s podobným dotazem, nainstaloval jsem F20 32bit na ATHLONA 1100mHZ 1G RAM a chudáčka babičku GeForce2 MX400, po spuštění naběhne fedora pozadí s bílím oknem uprostřed monitoru a kurzor. Žádné přihlašovací okno, prostě nic.
Nevíte někdo kudy kam?

Pak bych to viděl na start pouze do textového režimu s úpravou grub.cfg, tam se přihlásit a napsat startx.

Nejspis Gnome 3 a GDM akcelerace nefunguje na tve grafice. Vzhledem k HW bych tam stejne nainstaloval LXDE nebo XFCE + lightdm misto GDM.