Jak mam zkontrolovat dvd po stazeni

Dobry den,
rad bych se zeptal jak mam zkontrolovat stazene DVD pod widlema. Mam stazene DVD a soubor s kontrolnim souctem.

Predem dekuji David

Jeste jeden dotaz:
Tady ve foru jsem se nekde docetl ze kdyz ten obraz DVD stahnu na oddil s FAT32 tak se mi stejne nepovede udelat ten kontrolni soucet dobre.

Je to pravda?? Abych to nestahoval a nepalil zbytecne

Diky

Pokud si spravne pamatuji, tak FAT32 podporuje soubor o maximalni velikosti 4096 MB, takze se ti na nej cely DVD obraz nepovede ulozit. Pokud nemas moznost pouzit jiny oddil (napr. s NTFS), budes se asi muset spokojit s CD obrazy.

Jak to je presne s FAT32 nevim - z 32bitu muze skutecne plynout limit na 4GB, faktem je ze o tomto problemu uz jsem tez slysel. Image DVD FC4 by ale 4GB mit nemel (2.7GB), pokud ovsem limit neni spis 2GB, coz je docela dobre mozne.

1. zkontroluj delku souboru zda je stejna jako na zdroji 2686116 KB
  2. kontroni soucet musis provest pres program sha1sum jmeno.iso.obrazu, pokud pro Win nic takoveho neni, nezbyde ti nez image vypalit a pak pustit kontrolu souctu, ktera se ti nabidne na zacatku instalace. Mozna ze je sha1sum obsazen v nektere male life CD distribuci, takze teoreticy by si mohl pouzit i tuto berlicku.

ano fat32 ma obmedzenie na velkost file max. 4GB

stalo sa mi ze som dal na fat32 oddiel stahovat iso dvd debian 3.1
a rano pridem a pise mi
“nedostatok miesta na disku”

samozrejme tam bolo volne asi 10gb a hned ma to napdlo…
tak som to dal este raz na ntfs, kde s tym nie je problem