Jak jsem chtěl začít s OS Linux a FC7

a nedopadlo to nejlépe…:frowning:
Zdravím, možná mi někdo poradíte. Mám boot DVD FC7, instalace proběhne v pořádku a na konec chce restart. Podle návodu k instalaci má zavaděč GRUB sám přejít do OS, ale nic se neděje. Končím v příkazovém řádku GRUB>. Instalaci jsem dělal na čistém disku, asi 5x…výsledek stále stejný.
Nemáte nějaké rady??
Díky
Ládín

sestava: – P4-D640, 3,2GHz LGA, MSI 965P Neo3, 2GB RAM Kingston 667MHz, GF6600GT –

Mozna se zeptam hloupe, ale i pres to.
Overil jste si, ze stazena data na Boot DVD jsou bez chyby?
Pri stahovani z netu a/nebo vypalovani muze dojit k chybe. Me to vyskolilo nekolikrat u RedHatu9 i Fedory6. Obe distribuce pri instalaci nabizeji kontrolu medii pred zahajenim. Tedy alespon to platilo pro instalacni CD. Kontrola se urcite vyplati, ikdyz chvili trva.

Kontrolu jsem neprováděl, ale určitě ji tedy udělám. Předpokládal jsem, že když instalace proběhne v pořádku, tak se nic neděje…díky

Tak jsem testoval instalační disk, a je to ok. Problém se zavaděčem přetrvává…Nějaký další nápad?

Zkoušel jsem ještě aktualizovat zavaděč v textovém režimu z instalačnéího DVD a nakonec to zahlásilo, že nebude zavaděč aktualizován, protože nebyl nalezen žádný instalační bylíček s jádrem…Asi je to dost podstatné, ne??

Kdyz nastartujete do nouzoveho (textoveho) rezimu, tak vam autodetekce na zacatku najde existujici instalaci Fedory 7? Pak jste dal chroot /mnt/sysimage a grub-install a vypsalo vam to ze neexistuje kernel? Zkusil jste to v tom pripade overit (yum list kernel). Pokud tam skutecne neni, (coz je velmi velmi zvlasni) zkusil jste ho nainstalovat (yum install kernel)? Provadite vychozi instalaci bez uprav baliku a rozdelni disku?

Tak jsem se zkoušel nabootovat do zachraného modu, a odsud do shellu. Zkusil jsem vsechny tři příkazy, proběhl asi jen chroot v pohodě.Ale po restartu zase nic…

Kdyz nam nenapisete co se pri vykonani danych prikazu stalo, tak to tady nevyvesti nikdo. To nejsou kouzelne prikazy ktere to maji spravit ale prikazy, ktera nem, resp. vam maji poskytnout informaci co je potreba delat dal.

Podobný problém jsem taky řešil.

Před instalací systému jsem si rozdělil disk podle svého uvážení bez použití logických svazků (lvm). Dále jsem nechal nainstalovac GRUB do 1. sektoru 1. části disku (tedy ne to MasterBootRecord). Po restartu mi vyvstal tentýž problém.

Možná jde jen o to, kam nainstalovat GRUB. Nicméně dál jsem s tím nijak nelaboroval,
protože jsem potřeboval mít počítač okamžitě funkční, takže jsem nechal systém, aby rozdělil disk sám.

Nevím, zda je ve Fedoře nutné používat LVM.

MOZNY DOVOD:
Moze to byt sposobene tym, ze ste nainstaloval GRUB do 1. sektoru 1. casti disku a nie do MBR. Pokial by ste nainstalovali GRUB do MBR 1. fyzickeho disku, nemal by byt problem s nabootovanim.

MOZNE RIESENIE:
Skuste este raz nainstalovat cely system, ale pri instalacii si davajte velky pozor, kam sa instaluje GRUB. Ak nemate na pocitaci ine systemy, mal by sa nainstalovat prave do MBR a v tomto pripade by ani nemali byt problemy s bootovanim.