Zdravím. Rád bych se dozvěděl, v čem je zakopaný pes. Se svým notebookem (systém Fedora 6) jsem se kabelem připojil k síti, zvolil zadání adres pomocí DHCP, ale na internet se nedostanu.
Nyní jsem na počítači, který má Windows a na síti mohu být bez problému. Díval jsem se na IP adresu tohoto počítače, která je 195.113.182.254
Chtěl bych tedy požádat o radu, co mám udělat ve fedoře, aby mne síť akceptovala.
Pokud je dobre nastaveny DHCP server tak nic. Proc to nejde ve FC6 mi neni jasne. Prikaz ifconfig ti vypise zakladni nastaveni site, tak ho sem zkus prekopirovat a pripadne jeste /etc/resolve.conf - po pripojeni.
Zkusil bych nastavit IP ručně. Některé modemy sice se tváří, že mají DHCP, ale přidělují stejnou adresu, jako je adresa WAN. Váš případ mi to připomíná. Mám doma něco podobného. V LAN má modem IP 10.0.0.1 a jeho DHCP mi na PC nastavuje dinamicky IP WAN. Přitom je jeho DHCP nastaveno na rozmezí 10.0.0.1 - 10.0.0.10. Modm v tomto případě přiděloval všem PC stejnou IP a tím vznikaly kolize v síti. Proto jsem nastavil statické IP (v rozmezí nastavení DHCP) a vše je OK. Co se týče DNS tak to jsem našel v logu modemu, případně by ho měl sdělit poskytovatel internetu.
Zdravím. Rád bych se dozvěděl, v čem je zakopaný pes. Se svým notebookem (systém Fedora 6) jsem se kabelem připojil k síti, zvolil zadání adres pomocí DHCP, ale na internet se nedostanu.
Nyní jsem na počítači, který má Windows a na síti mohu být bez problému. Díval jsem se na IP adresu tohoto počítače, která je 195.113.182.254
Chtěl bych tedy požádat o radu, co mám udělat ve fedoře, aby mne síť akceptovala.
pokud vetou ‘Se svým notebookem (systém Fedora 6) jsem se kabelem připojil k síti’ myslite, ze jste se pripojil (chtel pripojit) k internetu pres urciteho poskytovatele, ktery prideluje IP pres DHCP, tak bych videl problem v MAC adrese… dnes vetsina poskytovatelu prideluje IP podle MAC adresy sitove karty…
zkuste nastavit MAC adresu vasi sitove karty na Windowsech vasi sitove karte na notebooku (Fedora)…
priklad: vase sitova karta je eth0
/sbin/ifconfig eth0 down
/sbin/ifconfig eth0 hw ether 12:34:56:78:90:ab
/sbin/ifconfig eth0 up
/sbin/dhclient eth0