Dobry den
Chcel som nainstalovat do fedori 4 podporu pre ntfs tak som najprv nainstaloval captive-ntfs -yum install captive ked som chcel diski pripojit tak mi vipisalo ze nemoze najist fuse tak som nainstaloval aj fuse -yum install fuse. No a instalacia fuse vipadala akobi mi tam nahrala novy kernel alebo co.Potom co som pocitac restartoval tak som mal v grube na viber dve moznosti spustenia fedori ktore sa lisli jadrom.V jednom captive funguje a v druhom nefunguje.Chcem sa opitat moze mi nejaka instalacia len tak skompilovat novy kernel alebo ho pozmenit?Ake su dosledki toho ze tam mam nejaki novy kernel? Alebo je to vlastne novy kernel alebo si to len domislam - myslim si to kvoli tomu pretoze v bootovani mam na viber dve fedori ktore sa lisia timi cislami na konci
Ano, mohlo se stat ze vam captive nainstaloval jiny kernel. Captive je totiz jaderny modul, ktery funguje pouze s konkretni verzi jadra pro kterou byl zkompilovan. Nainstaloval vam tedy zrejme verzi ktera je pro nej potreba (ta ovsem nemusi byt nejvovejsi). Pokud jste captive instaloval pomoci yumu s nejvetsi pravdepodobnosti vam nic nekompilova - pouze stahl a nainstaloval jiz predkompilovane baliky. Na tomto stavu s nejvetsi pravdepodobnosti neni nic spatneho - mimochodem existuji dve implementace NFTS - captive a ta nativni v kernelu.