Inštalácia 224 MB RAM

Nebudem dlho rozpisovať, prečo mám len toľko RAM, ale…

Potreboval by som skúsiť, ako pôjde F13, no textový inštalátor v netinstall ISO (grafický sa nespustí kvôli malej RAM - pritom F12 má podľa dokumentácie rádovo menšie nároky) nemá pokročilé možnosti na delenie disku a výber balíkov. Dá sa to obísť nejakou “expert” voľbou pri štarte?

Ďakujem za info :slight_smile:

Nevim o tom, ale vim ze se nejak HW naroky menili - je to popsane i nekde v poznamkach k vydani. Obejit to jde tak, ze bud udelas upgrade F12 pres yum, nebo udelas jinde minimalni instalaci a prendas disk.

covex: je to notebook, takze s diskom vela nevymyslim. a minimalnu instalaciu urobim ako? lebo z netinstallu mi nedalo na vyber absolutne nic.

hladal som na nete volby instalatora a je tam aj nejaky expert a nasilne vyvolanie grafickej instalacie (ktora chce o 32 MB viac, tak snad pojde).

drz palce :smiley:

Notebookove disky se casto daji vyndat a pripojit pres redukci za par kacek do normalniho iDE. I instalace na vykonejsim HW je mensi utrpeni…

no on sa dá vybrať, ale nejako redukciu nikto nemá a kupovať ju nebudem - o pár dní by mi mali prísť nejaké peniaze, tak sa kúpi RAM a bude pokoj.

ako som už vyššie napísal, riešenie bolo systémové. kúpil som 512 MB modul a hneď je to veselšie.

fedora s menej ako 256 MB asi už nemá zmysel.

Jak na co… na jednoduchy server to porad staci, ale takle to bude lepsi pro vsechny - pro tebe i pro fedoru. :slight_smile:

no samozrejme myslim ako desktop :slight_smile:

No nema, ale je to skoda, ja ma sice 8GB … ale ty naroky na instalaci jsou horsi nez W7 … pritom by to pak bez problemu bezelo … treba s icewm nebo XFCE ;-)))