1.Podle te prirucky co je tady na strankach (instalace nekomercnich aplikaci) jsem dal instalaci DC++
program chodi, ale chtel bych ho spoustet z menu, jenze tam je chyba a je tam dvakrat, jak vytvorit nabidku v menu na Azureus.
Tak jsem to podle toho udelal takhle :
2.Jsem podle te prirucky nainstaloval Adobe reader, udelal jsem to presne podle toho, jak to tam pisou, ale nic program nenabehne. Tak jsem ho zkusil spustit z terminalu (acroread) a tam mi to donekonecna vypisuje hlasku SYNTAX ERROR.
3.Mam grafickou kartu ATI RADEON X850, tak jsem stahnul ovladace ATI, nainstaluji se v pohode, oznami mi to, ze to probehlo v poradku, ale po kliku na ATI Control mi to napise : Nemohu spustit proces potomka “fireglcontrolpanel” (není souborem ani adresářem). No a akcelerace v 3D taky nefunguje.
Dobrý den - chtěl bych Vás požádat, abyste jakékoliv zjištěné nedostatky ohledně příručky zaslal také mě formou e-mailu na adresu michal_mackanic@volny.cz.
K problému s DC++:
V adresáři /opt/linuxdcpp vytvořte soubor start
su
gedit /opt/linuxdcpp/start
chmod 555 /opt/linuxdcpp/start
Do nej vlozte
cd /opt/linuxdcpp; ./linuxdcpp
Soubor ulozte. Obsah souboru dcpp.desktop změňte na
Tak jsem to prepsal, ale nepomohlo mi to. Zjistil jsem ale ze mi to v prikazovym radku psalo toto :
/usr/local/share/linuxdcpp is inaccessible, falling back to current directory instead.
Tak jsem odstranil tu ikonu z menu (system - nastaveni - dalsi nastaveni - menu layout) a vytvoril jsem novou, podle toho dcpp.desktop, jak si psal. (doufam, ze tykani neni problem, ja jsem na netu spis zvyklej takhle :-))
No a uz to beha, diky moc (za odpoved i za prirucku).
Kdyz na neco, co se mi nebude zdat prijdu, tak urcite napisu.
Ta ATI bude asi problem, uz jsem tady nasel nejaky dotazy na toto tema, zkousel jsem to fglrx, ale nic, nefunguje. No snad se nekdo kdo ma rozbehanyho radeona najde.
Nezkousel jsi nahodou ten Adobe Reader. By me zajimalo,zda je problem jen u me nebo i ostatnich.
Tykani mi nevadi - jednak nejsem az zas tak stary a pak opravdu netrvam na tom, aby me lidi oslovali “pane inzenyre” :).
Reader se s FC6 nema moc rad - jedna se tedy o obecny problem. Navic jsem zjistil, ze ta potvora rada bezi na pozadi (i kdyz je radne ukoncen) a pozira systemove prostredky, na ktere nema moralni pravo :(. To ostatne pisou i strance, na kterou se odkazuji. Takze bych se asi radsi drzel Evince…
[root@MojePC ~]# acroread
/usr/bin/acroread: line 560: unexpected EOF while looking for matching `’’
/usr/bin/acroread: line 759: syntax error: unexpected end of file
no nic, ja to budu zkouset, treba nekdy Adobe vyda verzi, ktera bude i fungovat.
jinak mam Fedoru spis na hokusy pokusy, tak do ni chci nacpat co pujde, takze se smirit s tim, ze nebeha treba ten AR nebo 3D akcelerace nehodlam.
zdejsi forum co se tyka tohoto tematu jsem procetl, podarilo se nainstalovat ty balicky fglrx z livna.org, ty aiglx jsem taky zakazal, ale stale 3D akcelerace nefunguje, teda stahnul jsem si hru sauerbraten, tak ji vzdycky po nejake uprave co zkousim zapnu a mam 2 fps, takze predpokladam, ze 3D akcelerace nejede.