Dám dva dotazy do jednoho dotazu, abych zbytečně nezasíral fórum.
Stáhnul jsem si z mirroru iso soubor Fedory a zkontroloval dle souboru CHECKSUM, vypálil jsem iso a dal v instalaci kontrolu integrity DVD. Hodilo mi to už u druhého vysmahnutého DVD chybu, nicméně mě to pustí dál do instalace. Mám pokračovat? Je pravdou že mám stařičkou mechaniku Liteonit, která už má věkem dávno odpracováno, ale jinou možnost kde to vysmahnout nemám.
Další věcí je, že mám dva HDD 40GiB a druhý je 120GiB. Na tom 120GiB je Ext4 jako home a na tom 40GiB je Ext4 jako systém / pak tam je mandrivy /boot a Swap. Když dám v instalaci fedory rozdělit na tom 40GiB disku systémový Ext4 tak mě to pustí, napíše mi to že je nutné oddíl formátovat aby původní linuxové soubory neovlivnili funkci fedory, ale taky to píše že pokud chci zachovat uživatelské adresáře tak formátovat nemám. Není z toho ale zřejmé, zda bude původní Mandriva funkce schopná. Díky
Ad 1) neni to dobry napad. Nicmene jeste muzes zkontrolovat checksum rucne (i kdyz na lepsi vysledek bych si nevsadil - neco jako sha1sum /dev/cdrom). Nevim zda je nutne instalovat z DVD, ale pouzil bych bud sitovou instalaci, nebo instalaci z flashky resp. liveCD.
Ad 2) zalezi zda je ten 40GiB disk obsazeny cely instalaci Mandrivy nebo ne. Pokud ano, pak se musi stavajici oddil zmensit a vytvorit novy, ktery se musi naformatovat, bez toho to nejde. Jakakoli operace s oddily na disku je ale riziko. Tzn. pravidlo ktere plati vzdy - zalohovat. Druhou vec, kterou muzes udelat je odpojit fyzicky 120GiB disk s home a oddil na 40GiB disku s mandrivou zmensit rucne pred instalaci. Pri instalaci pak vyberes jen pouzit volne misto. Po instalaci akorat budes muset ve Fedore rucne pridat pripojovani disku s home.