instalace VirtualBox

Ahoj,
snazim se nainstalovat na F10 VitualBox. Pomoci yum search VirtualBox jsem nenasel nic.
Ze stranek http://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads jsem stahl RPM a dal ho nainstalovat pomoci yum localinstall /home/ctt/Stažené/VirtualBox-2.1.0_41146_fedora9-1.i386.rpm

jenze se mi objevi tato chyba :
UnicodeDecodeError: ‘ascii’ codec can’t decode byte 0xc5 in position 15: ordinal not in range(128)

na googlu jsem toho moc nenasel, jen ze by to mohla byt chyba pythonu.

poradite jak na instalaci ?
dekuju

zkus nezadávat cestu k balíčku , ale nejprve přejdi pomocí cd do toho adresáře.
A pak instaluj

yum --nogpgcheck localinstall VirtualBox-2.1.0_41146_fedora9-1.i386.rpm

Chyba je v ceste kam si soubor ulozil. yum, tak jak si to udelal neumi pracovat s ceskymi znaky. Takze si to presun ze Stazene do home a pak uz to pujde.

dekuju za rady, instalace probehla v pohode, jeste jsem musel odebrat kvm. zlobilo spousteni vytvorenych virtualnich pc.

Mam v pocitaci dva HDD (250GB a 400GB) a ten 250GB disk je rozdelen na dve partition (50GB a 200GB) a Fedora pri startu pripoji tu 50GB a 400GB partition do /media/disk-1 a /media/disk-2 jenze pokazde jinak (jednou je 400GB jako disk-1 podruhe jako disk-2) a prave na tento disk ukladam disky virtualnich pc Muzete mi jeste rict proc je mam pokazde primountovane jinak ?

Dekuju

Nejlepší bude když si disky přidáš do /etc/fstab

diky, uz to je ok

Ahoj, prave jsem si nainstaloval Fedoru 10, ale mam problem z rozlisenim. Pise mi to nerozpoznany, a mam jenom rozliseni 800x600. Prosim o radu, jak to opravit. Pokud budou potreba dalsi informace, rad je doplnim.
Predem diky.

Tak prvni informace - to si isntaloval Fedoru 10 do VirtualBoxu, nebo proc to je v tomto vlakne?

covex napsal(a):

Tak prvni informace - to si isntaloval Fedoru 10
do VirtualBoxu, nebo proc to je v tomto vlakne?

Ano, naistaloval jsem do virtualboxu, jinak bych to nepsal do tohoto vlakna.

Opet z kristalove kouze usuzuji ze nerozpoznany je monitor. V tom pripade zkus system-config-display a neco tam vyber. Pokud to nepomuze musis vygenerovat /etc/X11/xorg.conf (Xorg -configure) a nasledne dopsat

Section "Monitor"
  Identifier "Monitor0"
  HorizSync 1.0 - 10000.0
  VertRefresh 1.0 - 10000.0
EndSection

Do sekce Screen pak pridej 

Monitor "Monitor0"