Instalace nVidia ovladačů na Fedoře 25

Zdravím, instaloval někdo nVidia ovladače na Fedoře 25? S úspěchem, podotýkám :). ZKoušel sem to na minulých verzích a vždy byly problémy, tak sem to chtěl zkusit s 25tkou, podle tohoto návodu: https://www.if-not-true-then-false.com/2015/fedora-nvidia-guide/#before-installation ale hned na začátku jsem narazil na problém.

lspci |grep -E “VGA|3D” mi vypíše dvě karty, což je podle návodu problém. Než se pustím do nějakého experimentování, chtěl sem se zeptat jestli se s tím někdo setkal a pokud ano, jak to vyřešil.

Ouput:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 0b)
03:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM108M [GeForce 840M] (rev a2)

Díky.

Věci se ve Fedoře 25 změnily. Nově je by default podporované přepínání grafik s tím, že prostředí běží na té integrované od Intelu. Dřív to bylo tak, že po instalaci nVidia ovladačů bylo možné používat jenom nVidia kartu.
Ovladače nouveau s tím fungují dobře, problém u proprietárních ovladačů je, že s tím ještě nejsou plně kompatibilní. Nevím, jestli přepínání na nVidia kartu nefunguje vůbec (nemám vyzkoušené), ale co určitě nefunguje, je to, že nVidia karta se nevypíná, když není používaná. Ty ovladače to prostě momentálně nepodporují. Člověk tak jede na Intel kartě, ale spotřeba je pořád vysoká, protože zároveň běží v nějakém standardním režimu i ta nVidia karta.

Záleží, co z toho chceš dostat. Pokud nepotřebuješ vysoký grafický výkon, tak doporučuji používat intel+nouveau. Spotřeba by měla být lepší, protože nouveau umí tu kartu vypínat, když není používaná. Pokud chceš výkon, tak nechat ty nVidia ovladače nainstalované a zkusit, jestli na té kartě můžeš pouštět vybrané aplikace. Prostředí poběží vždy na nVidia kartě, protože ta na to bohatě stačí. Tato varianta ale bude mít asi větší spotřebu.

Do budoucna by měly ovladače od nVidie to přepínání podporovat, minimálně to slíbili.

Stačí mi nouveau. Ale minule když jsem to zkoušel zprovoznit, tak to skončilo reinstalací systému… Takže se mi moc nechce experimentovat.

Hans de Goede mi včera říkal, že dokončuje řešení, které by mělo podporovat přepínání karet i s ovladači nVidia, aniž by je nVidia musela nějak upravovat. Odhaduje, že by to mohl tak do 14 dní poslat jako update do Fedory 25.