Instalace MATE core na Fedoru

Ahoj,
mate nekdo zkusenosti s instalaci prostredi MATE na Fedoru? Na webu MATE je sice funkcni navod,ale neni tak podrobny jako pro Debian. Tim myslim, ze na Debian si muzu nainstalovat MATE core, coz je zaklad toho prostredi. Ostatni aplikace si muzu doinstalovavat po jednotlivych balicich.

U Fedory se mi nainstaluje cele prostredi i s nechtenymy aplikacemi.Pri pokusu tyto app odinstalovat se mi odinstaluje cele prostredi MATE, protoze jsoumezi nimyzavislosti…

Fedoru jsem instaloval jen se zakladnimy baliky s tim, ze MATE si pak doinstaluju. Ale jak pisu, chtel bych jen minimalistickou instalaci bez zbytecnych app.

Budu rad za kazde nasmerovani.
Predem diky.

Groupinstall obcas skutecne dotahne nesmysly. Teoreticky muzes instalovat baliky z teto groupy rucne jeden po druhem dokud ti to nebude vyhovovat. Problem je, ze zavislosti nektereho baliku skutecne muzou dotahnout i to co nechces. Jednoduche reseni na to neni, protoze vyvojar to proste tak nastavil.

Nestačilo by nainstalovat balíček mate-desktop? Ten už by si měl ten základ dotáhnout s sebou. Z aplikací nainstaluje jenom správce souborů, protože ten se stará o ikony na ploše.