Hmm… to asi tak primitivni reseni mit nebude a je pravdepodobne tim RAIDem. V zavadecim obraze initrd zrejme neni ovladac pro ten radic. Proc, to se me neptej. Kazdopadne zkus v rescue mode
chroot /mnt/sysimage
ls /lib/modules a najdi posledni verzi kernelu, kterou chces aktualizovat nebo se podivej do /boot/grub/grub.conf na verzi kernelu
mv /boot/initrd-.img /boot/initrd-.old
mkinitrd /boot/initrd-.img
Pokud ani to nepomuze, bude potreba ovladac do obrazu dostat rucne, bohuzel nevim jaky ovladac to je. V rescue mode si je nech vypsat (lsmod) a zkus najit neco co je tomu nejblizsi. Pote znovu
mkinitr --preload= /boot/initrd-.img
vyzkousel jsem tebou doporuceny postup, nicmene bezuspesne.
Prikazem lsmod jsem ziskal jakysi seznam zarizeni, ovsem netusim, ktery ovladac k cemu patri ci zda se zavadi behem inicializace.
zkousel jsem zkontrolovat nastaveni, dle Vami zaslaneho odkazu, nicmene obavam se ze me znalosti konfigurace linuxu asi nebudou dostacujici. “let images to point to new root device” je pro mne dost obecny navod. V souboru menu.lst (i grub.conf) je polozka boot zakomentovana. Pokud umisteni “root device” obsahuje klic splashimage ta ten zase odkazuje na “virtualni” svazek LogVol00. Tak vazne nevim kde co zmenit a jak poznam jak system po bootu vidi zarizeni. Behem instalace byl 1 disk pripojen jako /dev/i20/hda.
Pro doplneni prikladam menu.lst
grub.conf generated by anaconda
Note that you do not have to rerun grub after making changes to this file
NOTICE: You have a /boot partition. This means that
all kernel and initrd paths are relative to /boot/, eg.
Priznavam, ze k vyreseni tohoto problemu nemusi znalosti zacatecnika stacit, nicmene je to do znacne miry zpusobeno pouzitim RAIDu, coz uz je samo o sobe dost komplikaci.
Zkus tedy v zachranem modu vytvorit initrd s modulem aic7xxx
mkinitrd --preload=aic7xxx /boot/initrd-2.6.25-14.fc9.i686.img 2.6.25-14.fc9.i686
mozna je potreba napsat aic7xxx.ko, nejsem si jist.
Druhe co muzes zkusit je zmenit
#boot=/dev/i2o/hda
na
boot=/dev/sda
nebo tak neco, za to ale nerucim to jsem jen vydedukoval z toho co je v tom odkazu.
Prvni variantu t.j. vytvorit novy initrd s ovladacem aic7xxx se povedlo, nicmene kyzeny vysledek se nedostavil.
Zkusim tedy jeste ten #boot … . Ovsem nevim jak to pomuze … polozky oznacene “#” by mely byt snad komentare … nebo ne ???
Prosim o ICQ pomoc nejde mi pc … sem u taty a snazim se nainstalovat linux nesnasim windows nechci ho videt slyset…o nem nic chci uz jen linux prosiiim pomocte mi to nekdo nainstatiat mam konec trapeni nabo to hodim z okna i stema nainstalovanyma windowsama kter nevim jak mam upe naformatovat…
Pokud by si zacal prvnim krokem a misto icq pouzil jabber, muzes se prihlasit do mistnosti fedora@conf.netlab.cz. Jabber client PSI ezistuje i pro windows.