Při Instalování FC7ky jsem měl krásný přehled o průběhu. :-).Koho to zajímá jak u mě vypadala tak zde je Obrázek.-> http://ukazto.com/img/InstallFC7.jpg
Mám ATI MR 9700 tak nevím zda je to tím.
No, ale potřeboval bych helpnout jinak ačkoli se to zdá divné tak má instalace se povedla celkem úspěšně. Jde jen o to, že mám Hadr (80GB) rozdělený na 3 Oddíly. Mrkwo$oft XP(na práci) -> 50 GB, Mrkwo$oft XP na pokusy -> 15 GB no a konečně Linu(ks) FC7 -> 15 GB. Mám zavaděč GRUB Který mi nabídne všechny 3 OS. Jenže když zvolím jeden z MRKEVSOFTU z GRUBu ať je to XP standard nebo na pokusy nabídne mi to ještě WOKNOVEJ BootLoader. Tzn., že pro Bootování XP jak standard (pokusy) nebo XP (na práci) musím 2x kliknout. Já vím není to nic strašnýho, ale poněkud to otravuje dvakrát klikat.
Předem vám všem děkuje LinuksoLama za rady.
Predpokladam, ze ten bootloader wokeni tam byl uz driv proto, ze jste mel dvoje wokenice, tim ze ste nainstaloval linux vam tam pribyl este dalsi (GRUB), ktery se nachazi pred nim. Vyresit by to jit melo, ale ja bych na to osobne nesahal, protoze pri teto jemne nestandardni konfiguraci byste si mohl zadelat na praci na mnohem dyl nez jsou ty dve klikani.
Jinak reseni by bylo
bud pouzivat pouze grub a wokenni loader s nabidkou zrusit (nevim jak, nikdy jsem to nedelal ale jit by to melo). Kdybyste odinstaloval grub jste v pytly
pridat do wokenich zavadecu Fedoru a zrusit GRUB
Jak rikam, pokud to funguje nesahal bych na to, maximalne si jde nastavit vychozi system ktery se spusti po urcitem case. Urcite to jde v grubu, v tom okenim snad taky.
Děkuji za odpověď.
Možná máte pravdu, ale já jsem takový člověk, který se řídí heslem “šťourej se v tom dokud to nepose**š !”
No Podle vašeho bodu 1 jsem učinil (smazal WOKNOLOADER) a v GRUBu mi to sice nabídne 3 OS, ale pokud v něm zvolím XP tak mi nabídne jen ten s 5O GB a na ten s 15GB se vykašle.
Jinak ještě jedna Lamotázka bez GRUBa asi Fedoru nenabootuju, že ?
A co bych měl udělat kdybych chtěl učinit podle vašeho bodu 2 ? Tedy přidat Fedoru do Woknoloaderu. Stačilo by na Rootu C:\ upravit soubor BOOT.INI ?
Předem Děkuji.
Ad bod 1. - do grubu si stejne jako tam mate bootovani toho prvniho pridejte i bootovani toho druheho (kdybyste poslal vypis /etc/grub.conf bylo bychom chytrejsi)
Ad bod 2. - nekde jsem na netu videl ze to nejak jde, tusim se pak grub musi nainstalovat do partition s fedorou a pak NEJAK (nevim jak) upravit boot.ini.
chainloader +1 rika, ze se ma zretezene nahrat zavadec dalsiho systemu - v pripade Windows NTLDR - z daneho oddilu disku. Wondon ma pravdu, Windows potrebuji mit systemovi disk na “C:” takze je potreba premapovat disky, jina ty druhe nenastartuji.
Tak To mapování nepomohlo. Zkusím ještě hlouběji Zagooglit zda někdo neřeší to samé. Možná se stím smířim stejně to tak vidím, že za chvíli něco nepěkného udělám ve Fedoře a dojde k opětované Reinstalaci. U Woken to je u mě dosti časté když ladím registry :-).Jinak prostředí ve Fedoře 7 je opravdu povedené a celkově od FC6ky velký pokrok, ale je velice blízko k Mrkev$oftu Visra co se týče Desktopových efektů.
Zatím díky za rady.
V CHIPU 09/2007 je članek na podobné téma.
Tam ale předělávaly zavaděč z Groupu > WIN XP a pak i zavaděč z WIN XP > WIN Vista. Navod jak to předělat z WIN do GROUPU tam sice nebyl, ale podle mě by se dal nějak domyslet opačnym postupem.