Dobrý den,
stáhnul jsem si FC-6-i386-DVD, zkontroloval SHA1SUM a vypálil. Při instalaci mi kontrola média proběhne v pořádku. Instalace mi zamrzne, když se mi objeví jen kurzor myši a černá obrazovka, při textové instalaci to zatuhne, když naběhne modrá obrazovka.
Když spustím instalaci s parametry
noacpi nodma noprobe
tak grafická i textová instalace zatuhne po výběru klávesnice.
Už jsem na svém PC měl nainstalovanou FC 5 bez problémů. Je možné že novjší kernel nepodporuje můj HW? Na FC 5, když jsem kernel aktualizoval přes yum, tak mi zatuhla při bootování, ale už bohužel nevím co bylo jako poslední řádek (myslím, že něco s device).
[PC]
CPU: AMD Athlon64 3000+
MB: ASUS A8N SLI Deluxe
RAM: 1,5GB
HDD1: Seagate Barracuda ATA 40GB
HDD2: Maxtor SATA 200GB
GPU: ASUS EN6600GT
Zdravim,
ja sem resil neco podobnyho na notasu compaq - s ruznejma bootovacima volbama…, nakonec sem rozjel text.instalaci u f6, kterazto dobehla ok, ale potom byly problemy pri samotnym behu systemu a zejmena prechodu mezi graf. prostredim a prikazovou radkou …, sr*lo me to natolik, ze sem se vratil k f5…, co se tyce toho, ze to tuhne po vyberu klavsenice - to se mi moc nezda…, zkus instalaci v text. rezimu s volbou “nopass” (-mela by se tim dat testovat mys aji klavesnice)…, inac mozno tez je problem v asusu jako takovym, ale to uz se tu resilo asi tisic x …, hodne zdaru vsem! kuda
tak jako už se mi podařilo rozchodit instalaci v text i graf. režimu tím, že jsem odpoji satovej disk, ale zase mi to zamrzlo po vyběru klávesnice … jinak to nopass vyzkouším, aleasi to taky vidím na návrat FC 5 … no nevím jesttli je to vinna asusu, na ntb ASUS A6Km mi instalace šla v pořádku, já bych to spíš viděl na problém u FC nebo spíše na samotném kernelu
…jasny, mozny je vsecko :), akorat vim, ze hodne lidi ma s asusama bezicima na linuxu problemy …, koneckoncu esi to pude stejnym tempem, tak za 3 mesice je tu f7
Problemu jsou predevsim s ASUS notebooky, ale kdo vi co je v motherboardech za biosy apod. Kazdopadne tim novejsim kernelem to byt muze. Ne ze by ten HW nepodporoval, ale proste nekomu to fungovat zacala a nekomu prestalo. Tak uz to byva… bohuzel.
Podle me nebude na vine toho zatuhnuti vyber klavesnice, ale to co nasleduje po ni, pokud to neskonci hned na tlacitku OK, zkuste vybrat klavesnici a prepnout se na konzoli Alt+F1 F2 nebo F3, nekde tam jsou podrobnejsi informace o tom co se deje. Treba to neco napovi. Na grafickou instalaci se prepnete zpet pomoci Alt+F6.