instalace F15 na Macbook - dual boot pres rEFIt

Ahoj,

mam prosbu. Koupil jsem si macbook pro a potrebuji vedle Liona nainstalovat Fedoru 15. Resil jsem to tak, ze jsem nainstaloval rEFIt aplikacku, coz mela byt zarucena cesta uspesne instalace. Prosim, poradite mi, co je spatne?:

Instalace:
1.) vytvoril jsem si na stavajici partisne misto.
2.) Naisntaloval jsem si aplikacku rEFIt (nad Lionem)
3.) Nabootoval jsem z DVD F15_64 (jiz pres rEFIt)
4.) volny disk jsem si pri instalaci upravil nasledovne: 1.)standard partion ext4, mount point /, 110GB, /dev/sda4 2.)standard partion, swap,5GB, /dev/sda5
Po odeslani installer zahlasi: You are using a GPT bootdisk on a non-EFI system.This may not work, depending on your BIOS’s support for booting from GPT disk.
5.) boot loader je nainstalovan na /dev/sda4
6.) Instalace korektne dobehne az do konce - have asked for reboot

A vite co? Ta hlaska, co dostanu pri instalovani je pravdiva. Fedora proste ani nema snahu nabootovat. Kdyz ji chci pres rEFIt spustit, zahlasi to ze na disku neni nic boot-able.

Fedoru 14 jsem jiz predtim pouzival na svem starsim macbooku. Nicmene v zasade jako uzivatel, takze se da rict, ze se v tom nevyznam. Psl, Poradte co s tim. Nechci prijit o Liona a Fedoru nutne potrebuji.

Nekde jsem nasel, ze nastaveni je v poradku. Ale po instalaci bych mel jeste udelat refresh partions pres gptsync .Co to je a kde to najdu?

diky za radu,

vlada

A nemas lepsi si to pustit virtualizovane, kdyz s tim je takovych problemu?

Osobne jsem zadneho Maca nikdy nemel, takze muzu jen hadat.

No, to je take moznost. Ale radeji bych to mel vedle sebe.
Jeste si s tim pohraju a asi budu muset udelat jak rikas :-(.

diky

Problem byl v tom, ze se spatne nainstaloval rEFIt v Leopardovi. Vrele doporucuji nepouzivat rucni instalaci. Radeji to nainstalovat pres prilozeny instaler a hlavne musi byt rEFIt v / . Jinak to sice na oko funguje, ale hold zlobi pri bootovani.