instalace F11

Zdravím

Při instalaci F11 končím na výběru klávesnice a poté vyskočí okno s chybovou hláškou bugu…podle všeho F11 nemůže najít pevné disky.Mám 160GB seageate na ata rozhraní a 300GB Maxtora na sata rozhraní.Zkoušel jsem instalovat i F10 a tam proběhla instalace bez problémů.Díky za radu co s tím krom vyhozením F11 z okna.:slight_smile:

Asi bych zkusil odpojit jeden z těch disků, jestli není jen na jeden z nich alergický, popřípadě nainstalovat F10 a upgradnout na F11 pomocí preupgrade.

Díky…stáhl jsem si ještě live cd F11 a podle všeho se nesnáší z maxtorem… Po pravdě není těžké vytáhnout napájecí kábl od maxtoru ale dělit partitiony na seagatu a reinstalovat několik systémů mi za to nestojí…takže F11 půjde z okna a počkám si až hoši od fedory dají dohromady něco funkčního.Na to že mám 5 let staré železo je to s instalací čím dál víc problematické.

Bohužel, Fedora 11 má instalátor dost překopaný, takže problémy jsou… opravdu nejlepší řešení je nainstalovat Fedoru 10 a upgradnout na 11. A samozřejmě nezapomenout nahlásit bug :wink:

zdravim, jak zmenim F10 na F11, prosim polopaticky, jsem lama, diky

Tady máš odpověď:
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:upgrade
z výborné příručky:
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:obsah

Mám stejný problém na notebooku, kde je HDD Fujitsu-Siemens. Zkoušel jsem upgrade z F10 pomocí preupgrade, ale tam nastává stejný problém. Nicméně pro mě dost nepochopitelně, protože instalátor si normálně v zadané složce na disku najde image, ze kterého spustí instalaci a poté zahlásí známou chybu. Tedy - negrafická část instalace s HDD normálně komunikuje, ale grafická to už nezvládá. Překvapuje mě hlavně to, že když jsem zkoušel betaverzi F11, instalace proběhla normálně. Problémy nastaly až u stable verze. :slight_smile:
Nahlásil už někdo tento bug? Myslím, že se jedná o docela zásadní problém a zřejmě ne tak ojedinělý, jak jsem si myslel. Já se jdu pustit do upgradu přes yum, tak držte palce…

Tak s aktualizací přes yum se taky objevilo pár problémků. Především na wiki byly chyby v adresách rpm balíčků, protože odpovídaly upgradu z F9 na F10. To jsem opravil. Druhým problémem bylo, že rpm nedokázal stáhnout balíčky přes ftp. Zřejmě se jedná o nějaký bug, protože přes wget jsem balíčky normálně stáhnul a poté přes rpm nainstaloval. Asi by bylo rozumné nahlásit to jako bug, že? Považujete za vhodné přidat kroky přes wget do návodu na wiki?

Problem je v te hvezdicce v nazvu… od uzivatele se ocekavalo trochu vlastni inteligence, kterou jsi prokazal aktualizaci odkazu na F11, nicmene ftp neumi operator *. Aby bylo navod v prirucce univerzalni a nemusel se s kazdou verzi Fedory aktualizovat, muzes ho zmenit na wget a naslednou instalaci pomoci rpm z lokalu.

No, ne ze bych chtel precenovat svoje inteligencni schopnosti, ale neco mi rika, ze pro lepsi srozumitelnost by hvezdicka mohla byt i na dalsim miste, kde je uvedeno cislo verze a pod odkazy by asi neuskodila nejaka vysvetlivka. Nebo alespon zmenit znak ‘*’ na nejaky jiny, ktery se nepouziva jako zastupny v shellu, pro nas neznale, kteri nevi, ze ftp neumi s hvezdickou pracovat. Jdu na to…

Ted jsem si ale vsiml, ze na misto hvezdicky nestaci dopsat jen 10 nebo 11, ale napr. pro aktualni verzi 11-1 v pripade balicku release a 11.0.0-2 v pripade release-notes. Ani nevim, kde bych tato cisla mel zjistit, takze jsem se rozhodl pro upravu navodu na variantu wget. :slight_smile:

A kdyby nekoho zajimalo, jak dopadl muj upgrade, stejne jsem se k uspesnemu konci nedobral. Aktualizace pres yum bezela skoro cely den a vysledek byl takovy, ze po restartu v adresari /boot chybel soubor initrd pro jadro Fedory 11. Jadro 10ky se s nainstalovanymi balicky pro 11ku nerozbehlo, takze nasledoval reinstall verze 10 a s tou se na notebooku spokojim, dokud nevyjde 12ka (a nebude mi pripadat dostatecne stabilni. ;-)).

Proces yum upgrade se da preci pekne sledovat, takze kde to skoncilo a jaky byl problem? Ja jsem to delal mnohokrat a vzdy uspesne. Jen jednou jsem tusim musel doinstalovat nejaky balik ze skupiny base nebo tak nejak, trochu krkolomneji.