ICQ 6

potřebuji nutně rozjet icq 6 na fedoře 9 jde to přes nějaký emulátor ? poraďte jak

Emulator je jen jeden - wine.

a poradí mi nekdo nastavení knihoven ve wine plz

Neorumim co chces… wine se proste nainstalje a tim to je. Program se pak spusti prikazem “wine neco.exe” a bud funguje nebo nefunguje.

tam se dají nastavovat a insalovat knihovny

Clien: To je otázka? Pokud ano, tak jaké knihovny máš na mysli?

Stáhni si knihovny co potřebuješ a přidej je v

winecfg

Ale pochybuju ,že něco jako icq6 rozjedeš i s importovanýma knihovnama radši se skus připojit přes Pidgin :wink:

ICQ mně ve wine přijde na rozdíl od Mirandy jako docela problém. Pokud jsem to správně pochopil, tak ve wine rozjet něco složitějšího znamená:

• nakonfigurovat jaký vhodný systém chci "ne"emulovat,
  • zjistit které nativní knihovny potřebuji a v jaké verzi,
  • nakonfigurovat které knihovny mají být vestavěné a které nativní,
  • najít vhodnou konfiguraci výše uvedeného pro instalaci a pak pro vlastní běh programu.

V databázi aplikací wine je záznam, že ICQ dokáže vcelku úspěšně běžet. Jako ostatně kdeco jiného. Jen se ten člověk, jemuž se to podařilo rozběhnout, nějak “zapomněl” podělit o výše uvedené typy zkušeností.

Mohu znát důvody, jež vás nutí používat icq6?

Zdravím, existuje nějaký jiný program místo ICQ?

Existuje: Pidgin, Licq… pár si jich zkus a uvidíš.

pro “kybl”:díky a jdou použít kontakty z ICQ?

Icq je řekněme pouze komunikační protokol.

Představ si jej jako mobilní síť, kde SIMkarta s kontakty je tvůj kontaktlist(tvoje ICQ číslo) a mobilní telefon je icq klient. Můžeš nezávysle měnit telefony/klienty, ale vždy když do nich vložíš svojí SIM/ICQ číslo, tak budeš mít vše při starém.

Jinak můžeš relativně s úspěchem použít pro inspiraci seznam klientů na http://www.jabber.cz/wiki/Kategorie:Klienti

Zdravim
Ja osobne pouzivam na druhe plose v prohlizeci http://www.meebo.com, po registraci zaznamenava i logy a podporuje kolem 6 protokolů najednou + vyhodou je pristup odkudkoliv :slight_smile: