Ahojte. Chcel by som sa Vás opýtať ohľadom problému s grafikou na mojom notebooku…presný typ mam v názve témy. Jedna sa o to, že sa pomaličky učim vo fedore a docela som sa už aj naučil vďaka Vám v tomto fóre. Jediné čo mi ale bohužiaľ prekáža je nastavenie grafiky…že ju neviem nastaviť…aj tie jednoduchšie hry mi sekajú a pre mňa je hlavný problem to, že mam veľké okná…aj väčšie než moja obrazovka…Ďakujem za akúkoľvek odpoveď…skutočne je to jediná vec, ktorú neviem rozbehať.
Jaké hry se vám v tom sekají? Jedná se o docela levný netbook, takže nepředpokládám, že by v tom byla nějaká výkonná grafika, která by zvládla cokoliv náročnějšího. Okna jakých aplikací se vám na tom nevejdou na obrazovku? Rozlišení je správné? Ten netbook nemá přiliš velké rozlišení. Některá okna mají nastavenou pevnou velikost, která se nemusí do obrazovky s malým rozlišením vejít.
Zdravím, ve svém netbooku mám identickou GK. GMA 3150 je ořezanou (a menším výrobním procesem zhotovenou) verzí letité GMA X3100. Ani jedna z nich se bohužel naprosto nehodí na hraní velké většiny současných her (byť na některé starší zcela dostačuje).
Ďakujem za odpovede. Hry ma ani neštvu pretože tento notebook som si nekupil na hry ale tak zaujimalo ma to…viac som chcel vedieť tie okna…tak tu sa jedna napriklad o okna vlastnosti …lebo tie mam stale veľke. Ďakujem
Nevim okno ceho je vetsi nez obrazovka, ale obecne - nevim jake ma notebook rozliseni, ale nektere aplikace se proste na obrazovku nemusi pri malych rozlisenich vejit. Napr. pri rozliseni 800x600 uz maji nektere aplikace problem - vyvojari uz proste, zvlaste u novejsich aplikaci, nepocitaji s tim, ze by nekdo mohl mit zarizeni s tak malym rozlisenim a pritom to byl desktop a tak je v oknech vice prvku nez se vejde na obrazovku. V unixovych prostredich vetsinou funguje posun okna pomoci stisku klavesy alt a tazenim mysi. Obecne tedy doporucuji zkusit jine graficke prostredi (LXDE, XFCE) a pripadne jine aplikace.