Pripájam sa na internet cez USB modem Huawei E220 a keď počas pripojenia vytiahnem modem z počítača. tak prejde do hibernácie a na nič nereaguje.
A ďalšia otázka, ako vo Fedore 11 nastavím, aby pri každom spustení pc bolo wifi vypnuté.
Pripájam sa na internet cez USB modem Huawei E220 a keď počas pripojenia vytiahnem modem z počítača. tak prejde do hibernácie a na nič nereaguje.
A ďalšia otázka, ako vo Fedore 11 nastavím, aby pri každom spustení pc bolo wifi vypnuté.
V network manageru (ikona v liste) by melo jit zarizeni oznacit jako neaktivni.
Pokúšal som sa, ale tlačítko deactivate je neaktívne.
Tam zadne tlacitko deactivate vubec neni. Pouze checkbox “Připojit automaticky”.
Opet zmatek - Network Manager versus System/Sprava/Sit.
Teraz už neviem kde to hľadať. Keď kliknem pravým tlačítkom na lište na ten network manager (ikona vedľa stavu batérie) tak je tam možnosť enable wireless. Keď ju nechám prázdnu, WIFI sa vypne, ale pri každom spúšťaní PC je opäť aktívna.
Chces aby se wifi nepripojovalo k nejakemu konkretnimu AP nebo aby wifi po startu vubec nefungovalo? To druhe pouze vypnutim sluzby NetwotkManager.
Chcem druhú možnosť, aby som v prípade potreby mohol to WIFI zapnúť, ale defaultne bude vypnuté.
V menu System - Sprava - Sluzby vypnout sluzbu NetworkManager.
To Kalidah:
Potrebujem aby NetworkManager vždy nabehol pri spúšťaní notebooku, ale zároveň aby WIFI bolo deaktivované.
Tak to me napada jen to, ze pro kazdy AP odskrtnes checkbox Pripojit automaticky - viz moje prvni rada. na ikone NetworkManageru - editace pripojeni (nebo tak nejak)
NetworkManager pak pobezi a budes videt dostupne AP, ale k zadnemu se defaultne nepripoji.
V tej lište nemám takú možnosť, len za každým zapnutím dám pravé tlačitko na network manager a manuálne to vypnem, ale inak tam nie je žiadna možnosť.
Je tam ta moznost. Upravit pripojeni - vyber Bezdratova - edituj kazde AP.
Bohuzel souhra NM a bezneho nastaveni site pres NetworkManager stale skryva mnoho tajemstvi.
Zkus pustit “system-config-network” alias “System->Sprava->Sit”, vybrat dane bezdratove zarizeni a dat Upravit. Nasledne vyber Ovladano NetworkManagerem, zrus aktivovat pri startu pocitaci a vyber povolit uzivatelum aktivaci a deaktivaci.
Treba se neco zmeni…