Je nějáké klikátko pro přidávání nových repozitářů?
V yumexu mi ho přidat nešlo
Nautilus nebo Dolphin by nestačil? Jde přeci jen o nakopírování souboru .repo do /etc/yum.repos.d Na to snad netřeba speciální klikátko.
Já to tam potřebuji ručně přidat, takže gedit
A nevám jak to spustit s právy roota…
Když dám sudo tak mi to nebere heslo a když dám su a pak napíšu nautilus tak to píše chyby
"(gedit:2077): EggSMClient-WARNING **: Failed to connect to the session manager: None of the authentication protocols specified are supported
**
GLib-GIO:ERROR:gdbusconnection.c:2270:initable_init: assertion failed: (connection->initialization_error == NULL)
Neúspěšně ukončen (SIGABRT) (core dumped [obraz paměti uložen])
"
Možností je více. Buď ho vytvořit jako uživatel třeba v tom geditu a poté jako root překopírovat, tedy nějak podobně
su -c 'cp nazev.repo /etc/yum.repos.d/'
nebo rovnou například v jednoduchoučkém editoru nano nějak takto
su -c 'nano /etc/yum.repos.d/nazev.repo
A já bych ho chtěl upravit rovnou v tom geditu (který osobně považuji za jednoduchý editor :D)
Ale nevím jak ho spustit s dostatečnými právy.
Ale vzhledem k neustálým chybám a pádům všeho možného i nemožného (půl dne sem jen odesílal chyby které se objevili hned po čisté instalaci… :D)ve fedoře a nekatuálnosti SW (v posledním SuSe je například Firefox4 - na rozdíl od fedory) asi uteču k jiné distribuci, kde se to dá i snadno naklikat
Firefox 4 mění dost look & feel a bude ve Fedoře 15 (za 30 dní zhruba). Není problém ji doinstalovat třeba zde http://repos.fedorapeople.org/repos/spot/firefox4/
Pokud jde o pády, záleží, já naštěstí problém nemám (byl bych magor, kdybych používal systém, který mi padá ;-)) a to používám Fedoru 14 fulltime, jak v práci (32bit) tak doma (64bit). S tím neporadím, záleží na konkrétních problémech.
jestli ty pády nejsou důsledkem přidávání nekompatibilních repozitářů. Na to téma by se dala napsat kniha… nebo aspoň fejeton.
Jinak souhlas s vainem, fedoru 14 mám na sedmi počítačích a nic mi nepadá a FF 4 v ní mám taky…
A spouštět gedit pod rootem je kravina a zbytečnost.
Gedit se samozrejme da sputit jako root. Krom toho ze je to tady napsane ve foru, tak je to i v prirucce. Jen nekteri lide to neumi ani opsat:
su -
gedit
Chybi ti tam pomlcka!
Už jsem fedoru smazal, takže pomlčku nevyzkouším…
Díky všem za čas…
Problém s repozitáři nebyl jediným ani hlavním důvodem proč jsme fedoru smazal…
Dobře jsi udělal. Držím palce.