GMail na TB, FC5

zdravíčko!

TB mám nainstalován 1.5.0.8 na FC5, seznam normálně stahuje přes pop, ale GMail (přes veškeré nastavení) nefunguje.

nastavení mám opravdu dle pokynů GMailu, v XP to funguje, ale na FC5 končím na tom, že když vše nastavím a chci stáhnout maily, nestane se vůbec nic. ani se nezeptá na heslo k přístupu přes pop3.

pokud v nastavení vypnu SSL (což ale musí být), tak už hlásí, že je připojen ke GMail, ale na heslo se ani neptá (což je teď asi v pořádku, protože musí být zapnuto SSL).

problém je tedy v tom, že když zapnu SSL, které musí na GMailu být, TB vůbec nic nedělá. děje se někomu také něco takového? případně jak jste to řešili?

a ke všemu nefunguje ani SMTP, které při správném nastavení pořád dokola zkouší odeslat mail. nevíte někdo?

Lepsi asi pozeptat se/podivat se to fora czilla.cz
http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?p=66531

V nápovědě přímo na Googlu je screenshot s nastavením, podle něj se to dá nastavit a funguje to. Mám pocit že se musí nastavit i jiné číslo portu.

Smtp pak funguje luxusně - pošta odeslaná z TB se pak na Gmailu objeví také jako odeslaná (smtp Googlu to kromě odeslání ještě nahraje přímo na Gmail).

a funguje Ti to na FC5? mám vše přesně podle instrukcí a těch screenshootů, ale nic. potřebuju alespoň nějaký nápad, čím by to mohlo být…

Funguje, funguje to všude:-) Co bych zkusil:

Jiné účty tě to stahuje (např. ze seznamu apod)?

vyřešeno. odinstaloval jsem 1.5.0.8 (byla z repozitáře) a stáhnul z webu mozilly 1.5.0.9 a funguje bez problémů.

jen teď řeším, jak si přidat spouštěcí ikonu do nabídky Aplikace, abych nemusel TB pouštět přes terminál. nevíte? či není to již někde popsáno?

V KDE i Gnome je možnost editovat menu. Případně si vytvořit spouštěč na ploše. Popsáno je to leckde, pravděpodobně i na wiki.
je to hodně podobné jako na win - stačí kliknout pravým tlačítkem na ploše a dál už uvidíš.

spoušťeč na ploše problém není. jak ale přidám spoušťěč do menu Aplikace? hledal jsem, ale nenašel jsem…

http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:fc6nekomercni_aplikace&s=alacarte#ostatni1

a jo! už to funguje. díky! kdyby byl čas přečíst celý manuál popořadě…

jen dodám, že kdo má (jako já) FC5, najde nainstalovaný Alacarte Menu Editor v Aplikace → Příslušenství → Alacarte Menu Editor.