Gigabyte AX370 Gaming K7 problém s ALC1220 / Sound Blaster Z (Recon3D)


#1

Dobrý den,

řeším problém se základní deskou a její integrovanou zvukovou kartou. Jedná se o desku AX370 Gaming K7 a zvukovou kartou Realtek ALC 1220.

Při zapojení mikrofónu do zadního panelu tento mikrofón ač systém detekuje a Pavucontrol ho v pořádku vidí i je nastavena hlasitost na 100% tak mikrofón nereaguje.

Zvuk z LineOut jde v pořádku i s SPDIF je v pohodě do reproduktů. Ze sluchátek přes LineOut zvuk jde, ale mic je KO.

Při spuštění w10 v dualboot je zvuk v pohodě i včetně mikráku. Viděl bych to na problém někde v nastavení??


#2

S nejvetsi pravdepodobnosti je jen “zmutovany” resp. nevybrany pro zaznam - v konzolovem alsamixeru najdi vstup pro dany mic a stiskni space.


#3

Děkuji měl jste pravdu.


#4

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda-li se s tímto podobným chováním někdo nesetkal. Při zapojení do PCI-E slotu zvuková karta Sound Blaster Z v desce Gigabyte AX370 Gaming K7 se v pořádku detekuje. Fungují konektory jak SPDIF tak LINE-IN i LINE-OUT a vše je okey.

Problém nastane za těchto okolností:

Zapnu počítač a nechám vypnuté repro, které jsou přes SPDIF zvuková karta se nedetekuje a Fedora ani W10 ji nevidí. U W10 zůstává pouze ve správci zařízení “Sound Blaster audio controler” a to je vše.

Fedora v nastavení zvuku ji nevidí vůbec. V alsa mixer taky ne.

Pokud zapnu PC a mám současně zapnuté repro zvukovka se nadetekuje v pořádkou v obou systémech. Nějak netuším kde by mohl být problém u karty.

Jinak zapnutí a detekce karty nemá vliv na LINE IN ani LINE OUT tam i když zapojím repro tak se karta nedetekuje (sluchátka s mikrákem).