Nejsem jediny komu update takto dopadl - na netu se daji najit i jine reporty, casto ale ten kdo radi tvrdi, ze byl update nejspis nejak prerusen a pod. V mem pripade tedy urcite ne. Na obrazovce behem update neni bohuzel videt nic jineho nez logo a progress bar, ale nasledne v logu /var/log/upgrade.log je videt, ze dobehla v poradku.
2484 packages to install, 2019 to erase
V systemu ale muselo byt pres 3225, protoze ty tam jsou ted po tom, co jsem pouklizel, proc jich maze o 450 min nez instaluje mi take vrta hlavou, ze by byly aplikace tak vyrazne prebaleny?
Pokud nedoslo k chybe pri samotne instalaci, tak uz pri stahovani aktualizaci. Bohuzel z toho zadny zaznam neexistuje - resp. nepouzil jsem volbu pro vytvoreni logu, vychozi bude zrejme ve fedup 0.7.3:
2013-01-28 - Will Woods wwoods@redhat.com 0.7.3-0 - Write debuglog by default (/var/log/fedup.log)
Je tedy tezko zjistit cim to bylo. Kazdopadne bych klidne s upgradem tam kde to je kriticke pockal jeste na vychytanejsi verzi fedupu. Ono fedup neni v podstate nic jinehoz nez “offline” aktualizace systemu, podle me uz tam zadne chytrystiky jako byly navic ve stare anaconde nejsou, ale muzu se mylit.
Rád bych věděl jednu věc. Používám multiboot, tzn. 4-5 dister na 1 PC. Asi je to zvrhlost ale testuji si, co jednotlivá distra dokáží. Když se některé rozbije nebo grub u něj nenajde všechna ostatní, tak jsem si pomohl tím, že jsem grub pomocí usb instalace přehodil jinam. Jak to udělat u fedory 18? Pomocí FedUpu nebo něčím jiným? Klasicky mi to nejde. Díky
Prilis nechapu o co jde. Grub muzes reinstalovat z jakehokoli distra nebo klidne s USB. S FedUpem to nijak nesouvisi - tedy aspon ja souvislost nevidim.
mně stažení balíčků proběhlo s připojením na wifi bez problémů, akorát vlastním upgradu (restartu) se teď nepřipojím s wifi. dokonce wlan0 nenajdu, pouze nějaké Automatické_ss a při pokusu o připojení k jakékoli wifi síti se v messages objeví (mimo jiné) “NetworkManager[645]: (pid 2738) received DHCP event from unexpected interface ‘Automatick??_ss’ (expected ‘Automatické_ss’)”
mam podezření, že problém je v tom é…v /etc/sysconfig/networking/ je to všechno “Automatické_”+ název sítě. Jak se toho zbavit?
Tak to mas problem… v F18 totiz systemd-udev nahradil udev a pojmenovava zarizeni automaticky podle BIOSu a pokud vim neexistuje momentalne moznost rozhrani prejmenovat. Jak se ale jmeno zarizeni v BIOSu ci nekde na cestach kterymi se ubira systemd nastavilo na Automaticke jeste s diakritikou nemam tuseni. Je to tedy jen hypoteza, ale vzhledme k tomu, ze tato novinka je pomerne diskutovana, tak bych koukal timto smerem.
Tak přidám taky své zkušenosti: dosud jsem neměl s FedUpem problémy, ale dneska při upgradu pracovního počítače jsem si s ním taky pěkně užil. První řval dracut, že bootovací parametry SYSFONT a KEYMAP jsou zastaralé, tak jsem je smazal. Jenže po bootu se proces zastavil a po nějakém čase jsem skončil v maintenance módu. Samozřejmě chybová hláška žádná. Netušil jsem, co s tím, až mě jeden člověk z komunity nakopl, že se FedUp asi ptá na heslo k zašifrovanému /home, ale dialog se nezobrazuje. Po tomto hintu jsem našel několik bugů, kde bylo i řešení. Stačí odstranit bootovací parametry rhgb a plymouth.splash=fedup. V textovém módu už se dialog zobrazí a upgrade proběhne bez problémů. Jak na to ale má člověk přijít?
Ja stale nechapu kde je problem. FedUp je proste aktualizace baliku fedory, zarazuje se do grubu stejne jako to delal preupgrade. Pokud mas polozku v menu vygenerovanou tak proste zretez zavadece - udelej si jeden grub v MBR a treba ten pro Fedoru si dej druhy grub do /dev/sdaX a z toho prvniho si udelej menu s polozkou Fedora, ktera udela chainload grubu Fedory a tam uz budes mit polozku pro FedUp.