fedora na notebooku HP

zdravím vespolek, mám dva notebooky a na obou bych chtěl rozjet fedoru7. Po prvním pokusu jsem byl však vcelku zklamaný. Ale popořadě. První notebook je HP nx9030 který je (bohužel) certifikovaný jen pro WIN a tak se mi nepodařilo zprovoznit wifi, ani HW tlačítka na rychlé spouštění, ani “rolovací kolečko” na touchpadu. Na druhém (HP Pavilion dv6319) notebooku to zatím ani nebudu zkoušet neb tuším ty samé problémy. Tedy otázka zní, má někdo podobné zkušenosti na zmíněných strojích? a existuje nějaké elegantní řešení?

no zisti si aku mas wifinu (predpokladam ze je intelacka - ipw… ovladace to spravia) , na tlacitka mozes pouzit napr xmodmap (rovnako to bude asi s rolovacim)

Nektere veci je treba trochu postrcit, na win se vam taky bez dosintalovani ovladacu nesprovozni. Pokud nefunguje jen WiFi, tlacitka a rolovani touchpadu pak to povazuji za uspech.:slight_smile:

Pro wifi to bude chtit spravny firmware, tlacitka uz tu nekdo psal, a pro touchpad doinstalovat synaptic driver. Vsechno je v repozitarich, neni potreba nic sahodlouze hledat.

Mam tez notebook od firmy HP a resim podobne problemy s nefunkcnosti hardwaru. Me osobne na Fedore 6 rolovaci tlacitko na touchpadu funguje, ale chtel bych se zeptat, jestli jste take resil problemy s diskovym oddilem HP recovery.

mám FC7 na nx7300 a touchpad funguje od instalace. recovery jsem neřešil, prostě jsem to celé zrušil a rozdělil celý disk dle mých potřeb.

z tlačítek funguje zapnutí wifi (ale jestli funguje opravdu netuším, zatím jsem nepotřeboval) a vypnutí zvuku. zeslabení a zesílení zvuku nereaguje.

vcelku jsem spokojen a win jsem ani vůbec neinstaloval.

Oddiel HP recovery musí zostať na konci disku, inak nefunguje!
Mám to takto:
Fyzický obsah disku:
a)MBR a boot manager Grub
b) NTFS - pôvodné WinXP
c) ext2 - /boot
d) ext2 - /
e) ext2 - /home
f) swap
g) FAT32 - pôvodná recovery, na pôvodnom mieste
Obsah partition tabuľky:

1. –> b
  2. –> g
  3. –> c
  4. extended, obsahuje
    4.1 --> d
    4.2 --> e
    4.3 --> f

Pozor! Niektorý iniciatívny SW ma upozornil, že PT nie je správne zotriedená a pýtal sa, či ju má “opraviť”. Neviem, či by to fungovalo, keby som odpovedal áno.