Fedora na Intel Centrino Duo

mám dojem, ze nemůzu najít na netu nic kloudného k instalaci Fedory na notebook s procesorem Centrino Duo (konkrétně se jadná o HP nx9420).
Neví někdo poradit funkční distro? Nemusí být nejaktuálnejsí, chci si Fedoru jen ohmatat. Jiz jsem vypálil 3 ziváky a při bootování mi to vzdycky odmítlo procesor…

Co znamna odmitlo procesor? Opis sem chybovou zpravu. Nevidim duvod proc by mel Linux odmitat jakykoli procesor.

This kernel requires an x86-64 cpu, but only detected an i686 cpu. Unable to boot- please use a kernel appropriate for your cpu.

Mám na notesu dualcore a nedá se Fedora nainstalovat. Chtěl jsem ji vyzkoušet, ale takhle nevim, co s tím.

zkusil bych stahnout a pouzit i686 verzi fedory…

Ale tu jsem ke stažení nenašel. kouknu ještě jednou. Díky

Já tu i686 nemůžu najít. jedině i386. jestli je to stejný

i386 ,i686 , x86-64 značí pro jakou nejnižší řadu procesorů je určeno. Můžeš klidně použít i386.
Jinak stačí kouknout zde http://torrent.fedoraproject.org/ a live CD s označením i686 tam jsou.

to nemá nic společného s Fedorou nebo s distribucí. Je to tím, že centrino duo není 64-bitový procesor a tak je pochopitelné, že na něm nebude fungovat 64-bitový systém. Stáhněte si instalaci pro x86 procesor.