fedora - chyby Pridat aplikace / rar

• tak koukam, ze vetsina tzv slavne fedory ala Redhat nema ani podporu jednoho z nejpouzivanejsich programu Rar a co hur, nema to ani ve svych baliccich
  • mimochodem, pridat aplikace pres menu mi kazdou chvili zkolabuje na tom, ze mam takkovy proces spusteny. Byl bych rad, kdyby si to nekdo konecne opravil.
  • bylo by velice fajn, kdyby si tez nekdo spravil MC, aby nabizel alespon takovy konfort jako Volcov comander, lepe Far manager. S MC se fakt neda pracovat

Cim dele mam Fedoru, tim vic mne zacina stvat. Popravde, o moc lepe funguje Kubuntu, ikdyz beda jej aktualizovat na novejsi jednickovou verzi :slight_smile:

Nachazite se ve svete Linuxu a ne Windows. RAR je uz davno prekonany napriklad 7zipem a o tom, ze by byl nejpouzivajsi (ve svete Linuxu) velmi vazne pochybuji protoze zde jednoznacne vladne tar a gzip. To co hledate se jmenuje “unrar”. Komprimacni algoritmus RAR je, nebo aspon byl, proprietarni algoritmus firmy RARLab a jako takovy se tezko jeho implementace muze objevit ve Fedora - vsechny produkty rarlab jsou pouze Trial verze, jinak za ne musite platit ze. Delate to predpokladam?

Pokud se vam aplikace pro instalace balicku ukoncuje s tim, ze proces je jiz spusten znamena to dve veci - zaprve jste se neobtezoval se podivat ani tady do fora po vysvetleni, zadruhe vam bezi sluzba automatickych aktualizaci yum-updatesd. Pokud vam vadi vypnete ji.

Pokud nenapisete co se ma na MC spravit tezko to nekdo spravi. Volkova a Far jsem videl naposledy pred nekolika lety a jejich moznosti rozhodne nedosahovali MC. MMCH: Far je od verze 1.80 open source, tak se muzete zasadit o jeho portaci na Linux. :slight_smile:

Nemusíťe používať rar,existuje open source formy unrar,hladajťe na:
Fedora 8 rpm.livna.org/fedora/8/i386/unrar-3.7.8-1.lvn8.i386.rpm
www:
http://rpm.pbone.net/index.php3?stat=3&limit=2&srodzaj=1&dl=40&search=unrar&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&dist[]=&field[]=1&field[]=2