Fedora 9 - zamrzání X

Dobry vecer
Je to uz nejaka doba, co jsem naposledy pouzival fedoru - tenkrat to byla FC6. Pak jsem bohuzel musel na nejaky ten mesic prejit k win, ale dnes jsem si chtel znovu rozchodit stary znamy osvedceny OS. Dockal jsem se ale docela nemileho prekvapeni. Po tom, co jsem vyresil problemy pri instalaci (ktera mi asi 6x zamrzla) ted resim problem se zamrzanim znovu. Po nabotovani Fedory (ve chvili, kdy se ma zobrazit prihlasovaci dialog) zamrzne cele pc. Znovu se rozjede cca za 10-15 minut a tvari se, jakoby se nic nestalo. Po nalogovani muzu vesele pracovat, nicmene s tim, ze system v nepravidelnych intervalech opet zamrza na nepravidelne dlouhou dobu. Stejne jako pri logovani - po cca 10-15ti minutach se opet rozjede jakoby nic. Nejsem v prostredi linuxu zrovna novacek, ale v reseni tehle veci uz mi skutecne dosly veskere napady. Pokud nekdo resil neco podobneho nebo ma odkaz na nejake forum, kde se tenhle problem resi taky, byl bych vdecny. Po hodine googleni jsem totiz nenasel nic (pouze topicy, kde se resi zamrzani instalace).

HW konfigurace:
notebook Acer Aspire 9302
cpu: AMD Turion 64 MK-38
ram: 1024 + 2048 MB ram ddr2 PC667
grafika: nVidia GeForce Go 7300

Zdravim…

myslim, ze to tu uz parkrat padlo… zkuste odstranit jednu z RAMek… pokud se nejedna o stejne moduly, tak si s tim Fedora (linux) moc netyka…
vytuhovani by se tim melo vyresit… vice o tom, proc tomu tak je Vam spise povi covex:wink:

No ja nevim… klasicke zatuhavani skutecne muze byt RAMkou, nebo obecne nejakym HW problemem, pokud se ovsem pocitac po 10minutach zase vzpamatuje tak to je teda celkem zahada, i kdyz za to vyndani pripadnych nakombinovanych RAM clovek vetsinou moc neda a zkusit to muzes. Prepokladam, ze logy z te doby si prohledl a nic zvlastniho jsem nenasel. Chtelo by to zjistit jesli to dela i treba s LiveCD F8 nebo jen s F9…