Fedora 43 a MediaTek Wi-Fi 6E RZ616 (2×2) s Bluetooth 5.3

Ahoj vespolek, prosím, nemáte někdo relevantní info, zda je vyřešena podpora MediaTek Wi-Fi 6E RZ616 (2×2) s Bluetooth 5.3 v poslední verzi Fedora 43, nebo se ještě řeší ovladače? Díky.

Zatím není, prý jen částečně. O co vám jde konkrétně?

Jen o základní funkcionalitu, tedy připojení k wifi 5 i 6 a BT, nic speciálního. Úplně upřímně jsem celkem impulzivně objednal ntb a až po objednávce zjistil, že wifi modul je Mediatek a ten nemá zrovna skvělou podporu ve Fedoře, ale sehnal jsem ho bez OS, hrozně nerad platím za licenci MS, kterou nikdy nevyužiju, tak jsem neodolal. :slight_smile:

Chápu, ale už jste ten ntb dostal a spustil? Protože do té doby asi nemá smysl cokoliv řešit.

Připadá mi, že teprve čekáte na doručení počítače. Ale to nemá význam, ptát se zde. Až počítač mít budete, zkuste případně i jiné systémy než Fedora 43, třeba čistě jen pro kontrolu.

Sorry, ale vidím to úplně jinak, proto jsem se taky ptal, zda má někdo relevantní informace, pokud má někdo zkušenost, je to jasná věc. Ptám se na informace, proto se taky ptám “dopředu”, dohadů jsem dohledal dost a jiný OS zkoušet nebudu, nemám důvod, na Fedoře jedu cca 15 let a nehodlám měnit.

Vím, že to není odpověď na tvůj dotaz, ale pokud je ten modul vyměnitelný, tak bych raději investoval pár stovek do jiného, který má výbornou podporu v Linuxu, a prostě ho vyměnil. Udělal jsem to tak už několikrát, protože za ty problémy to nestojí.

1 Líbí se

Jasný, taky už jsem o tom tak přemýšlel, co dáváš, Intel AX210NGW?

@electric Ještě se můžeš podívat tady na reporty: https://linux-hardware.org/?id=pci%3A14c3-0616-14c3-0616

Jinak dívám se, že doma v počítači mám MT7927, což je podobný čip používající stejný ovladač, tak se můžu mrknout, jak funguje. Hardware to rozpozná, wifi sítě najde a připojí se to k nim, ale jedu primárně na LAN, takže problémy se stabilitou jsem nezaznamenal.

@sesivany @electric Super! Díky za info.