Fedora 3 - doinstalovani balicku

Cau. V linuxu nejsem moc sbehlej, ale ve skole v nem delame, proto jej musim mit i doma. Jde me o to, ze kdyz jsem jej doma kdysi instaloval, tak jsem ho instaloval bez balicku “Vyvoj software pro KDE” , ktery obsahuje KDevelop, ve kterem ve skole programujeme a ktery bych ted potreboval doinstalovat i doma. Kdyz jej ted vyberu a dam Aktualizovat, tak se me napise:

Balíčky nenalezeny
Následující balíčky nebyly na vašem počítači nalezeny. Dokud nebudou nainstalovány, nemůže instalace pokračovat.

a nasleduje seznam balicku. Me zajima, co musim udelat, abych toto doinstaloval s instalacnich CDs, myslim, ze namam namountovanou ani jednu CDromku …

Za kazdou radu dekuji, jsem na toto lamka, tak prosim radeji podrobneji :wink:

Pokud jsi on-line, tak napis yum install nazev-balicku a melo by to vse vyresit samo

Kdyz jsem ty balicky zkousel instalovat pomoci yum, tak prikaz yum install kdevelop sice neco instaloval, ale zkoncilo to hlaskou
Error: missing dep: kdelibs-apidocs for pkg kdevelop
a kdyz jsem dal yum install kdelibs-apidocs, tak to taky instalovalo, ale pro zmenu to zkoncilo hlaskou
No Match for argument kdelibs-apidocs
Nothing to do

Tak nevim, co dal :-/

Ta druha hlaska znamena ze se nic nenaslo (umite anglicky?). Ta prvni znamena, ze kdevelop se nenainstalovalo, protoze mu chybi zavislost kdelibs-apidoc. U kdevelop ale zavislost na kdelibs-apidoc nevidim. Jste si jisty ze vam yum instaluje kdevelop z puvodnich repozitaru FC3? Nestahoval jste ho rucne? Muzete sem zkopirovat cely vystup prikazu “yum install kdevelop”?