Cau. V linuxu nejsem moc sbehlej, ale ve skole v nem delame, proto jej musim mit i doma. Jde me o to, ze kdyz jsem jej doma kdysi instaloval, tak jsem ho instaloval bez balicku “Vyvoj software pro KDE” , ktery obsahuje KDevelop, ve kterem ve skole programujeme a ktery bych ted potreboval doinstalovat i doma. Kdyz jej ted vyberu a dam Aktualizovat, tak se me napise:
Balíčky nenalezeny
Následující balíčky nebyly na vašem počítači nalezeny. Dokud nebudou nainstalovány, nemůže instalace pokračovat.
a nasleduje seznam balicku. Me zajima, co musim udelat, abych toto doinstaloval s instalacnich CDs, myslim, ze namam namountovanou ani jednu CDromku …
Za kazdou radu dekuji, jsem na toto lamka, tak prosim radeji podrobneji
Kdyz jsem ty balicky zkousel instalovat pomoci yum, tak prikaz yum install kdevelop sice neco instaloval, ale zkoncilo to hlaskou
Error: missing dep: kdelibs-apidocs for pkg kdevelop
a kdyz jsem dal yum install kdelibs-apidocs, tak to taky instalovalo, ale pro zmenu to zkoncilo hlaskou
No Match for argument kdelibs-apidocs
Nothing to do
Ta druha hlaska znamena ze se nic nenaslo (umite anglicky?). Ta prvni znamena, ze kdevelop se nenainstalovalo, protoze mu chybi zavislost kdelibs-apidoc. U kdevelop ale zavislost na kdelibs-apidoc nevidim. Jste si jisty ze vam yum instaluje kdevelop z puvodnich repozitaru FC3? Nestahoval jste ho rucne? Muzete sem zkopirovat cely vystup prikazu “yum install kdevelop”?