Fedora 14 vs. Kubuntu 11.04

Chtěl bych vyzkoušet a možná pak používat jeden z těchto systémů. Jde mi o to, aby tento systém byl trochu podobný Windows, což jsou asi oba, když se chce. Dále jaké jsou rozdíly v grafickém nastavení a efektech, se kterým je méně problémů s ovladači a programy.

Prostě co si myslíte, co je lepší?

Díky

Linux neni a nebudou Windows. Pokud si chces zminene systemu vyzkouset, stahni si LiveCD od obou a proste je pust.

“Linux není a nebudou Windows.” Tak jsem to nemyslel, spíš jen, když jsem si procházel všechny možné distribuce, padlo mi do oka Kubuntu a Fedora. Tak přemýšlím, který vyzkouším jako první. Tak mě zajímalo, který trpí méně problémy a jaké jsou hlavní rozdíly mezi grafickým prostředím (Gnome vs. KDE), ale jak mám chápat, tak Fedora podporuje Gnome, KDE a Xfce .

A to ještě čtu jak je skvělé SuSE, tak asi vyzkouším všechny tři a uvidím. Jen čím začít :slight_smile:

No, protože jsi na fedoráckém fóru, tak Ti poradíme: zkus Fedoru a zůstaň u ní :slight_smile: A nebo zkus *buntu, Open SuSE, Gentoo, Arch, … a nakonec fedoru a zjistíš, že je nejlepší :slight_smile:
Jak psal covex výše, pro každou distribuci už jsou LiveCD/usb, tak můžeš vyzkoušet vše a co Ti sedne, to nainstaluj. Pokud nepoužíváš nějaky superspeciální HW a programy, tak si vystačíš s čímkoliv.

K hledání rozdílů mezi jednotlivými prostředími použij google, určitě je toho napsáno všude spousty

Ok, díky moc.

A já ti poradím, ať začneš s Ubuntu :slight_smile:
Stáhni si verzi 10.04 s klasickým gnome. Pro začátek asi nejlepší volba.