Fedora 14 - defaultní klávesnice CZE2

I když jsme si při instalaci Fedory 14 vybral českou klávesnici (nikoliv českou-qwerty), po nainstalování jsem měl v GNOME pouze klávesnici označenou jako CZE2 (česká qwerty).
Přidal jsem si tedy českou (CZE) a americkou (USA) klávesnici a odstranil kávesnici CZE2, po restartu systému byla opět CZE2 nainstalována.
Jak se definitivně zbavit klávesnice CZE2?
předím díky za rady nebo případné nasměrování.

Klavesnice se nastavuje vychozi systemova (system-config-keyboard) nebo pro daneho uzivatele (gnome-keyboard-properties). Pri instalaci systemu se voli ta prvni, jako uzivatel sis nastavil to druhe. Tedy tak to odhaduji.

No, právě že při instalaci jsem si volil český jazyk a klávesnici jsem změnil na CZE (předvolená byla cze qwerty) - zvlášť jsem si na to dával pozor.
Díky za inspiraci - opravil jsem v /etc/sysconfig/keyboard
VARIANT=“qwerty”
na
VARIANT=""
a je po problému.

Tohle je dle mého bug. Taky mi to udělalo a postupoval jsem úplně přesně jako ty při instalaci. “Vtip” je v tom, že při přihlášení v GDM je dole klávesnice “Česko qwerty” (nebo tak nějak), i když u instalace bylo zvoleno jen “Česká”. Stačí ovšem změnit v GDM před přihlášením rozložení klávesnice a poté v GNOME samotném qwerty klávesnici odebrat a už se znovu vnucovat nebude. Je to méně násilné než upravovat ručně config.