Nainstaloval som si fedoru 12 s KDE z dvd ale KDE prosterdie vyzera hrozne. Doteraz som pouzival KDE 4.3.x na inych distrach a bolo to super, no tu je to bieda. Farby tu preblikavaju ako chcu a kde chcu a kedy chcu. Kedze KDE 4.3.x v inych distrach funguje, preco tu je taky problem? Neviete co s tym? dik
Zdravím,
sice jsem laik, ale chtělo by to více specifikovat problém .Jaké máte hardware ?
Zřejmě nebude problém v KDE jako takovém, ale spíše v grafice.
Z popisu problemu se toho sice moc vykoukat neda, ale zde je popis chyby ve fedore tykajici se KDE a grafiky.
Mam grafiku ati hd radeon 3200 na tomto istom notebooku som mal sabayon 5 aj kubuntu 9.10 (obidve s KDE 4.3.x) a vsetko bolo bezproblemove. Mal som naisntalovane slobodne ovladace co su vo fedore 12 novinkou, myslim ze je to balicek mesa-dri-driver-experimental, s ktorymi som bol spokojny (v gnome slo vsetko jak malo) teraz som nainstaloval fglrx z oficialnej stranky ati a X-ka uz nenabehli. Pisalo to ze modul fglrx neni mozne zaviest, chybal tomu tusim nejaky subor (spresnim ked budem mat viac casu sa na to pozriet).
tak upresnenie: po prikaze startx napise ze:
Failed to load /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
failed to load module “fglrx” (loader failed, 7)
A co bys po nas rad? Pokud si instaloval fglrx ze stranek ATi a nikoli z repozitare, tak si to zase podle stranek ATi odinstaluj, jinak ti to fungovat nebude.
Rad by som si ho nainstaloval z repozitarov keby tam nejaký bol.
Pisal som to preto, lebo tu bola otazka aku mam grafiku a pridal som ake ovladace som vyskusal.
Bohuzel pro Xorg 1.7 nejsou funkcni ovladace.
Je treba poznamenat, ze se tato situace opakuje s kazdym novym Xorgem a jsem pomerne prekvapen, ze nvidia ovladace funguji. Bohuzel Fedora to vetsinou schyta jako prvni, protoze jako prvni novy Xorg implementuje.
Odkaz zde.
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=155503
ok dik