To je vytvoreni raidu pri standardni instalaci Fedory 11 z LiveCD a takto by to skutecne melo fungovat. Bohuzel je tahle vec nova ve F11 a tak to chce ji moc neprovokovat nejakou zbytecnou iniciativou. Pokud uz mas fedoru nainstalovanou tak timto zpusobem na ni raid neudelas.
Delal jsem takto sw raid pres centOS, ale pravdu ma covex, ze s novym instalatorem bylo zatim docela dost potizi. Urcite vesti jistota bude to udelat z F10, ale pokud nemas na discich zadna data tak bych to klidne udelal v F11 aspon to nekdo vyzkousi :).
No takze neviem ci nieco robim zle, ale ten soft raid mi nefunguje…aj ked som mal trosku inu konfiguraciu…takze: mam dva disky rovnake ciste a chcel som na ne nainstalovat nanovo fedoru 11 na raid. pri instalacii som zrusil vsetko co si vytvoril installer a nakonfiguroval som raid md0 co ako /boot a raid md1 ako /root + swapko ale to som do raidu nedaval…instalacia prebehla bez problemov…tvarilo sa to dokonca ze to instaluje na oba disky…blikali rovnako:) ale po spusteni systemu a vytiahnuti jedneho z dvoch diskov system zamrzol…a az ked som tam ten disk vratil zase sa spamatal…tak isto ked vypnem pc a vytiahnem jeden disk tak system sa uz nenabootuje…proste musia tam by pichnute oba len vtedy nabootuje…tak neviem ci nieco robim zle ale to neni este celkom doriesene…
Co se presne deje pokud bootujes system s jednim diskem vyndanym? Kdyz si do pocitace vratil ted disk po jeho vytahnuti za chodu, doslo ke znovusestavovani radiu? Bylo uz sestavovani raidu po instalaci dokonceno, kdyz si disk vyndaval?