Fedora 10 zamrzne při instalaci

Zdravím.

Po záloze dat jsem se rozhodl nainstalovat Fedoru 10. Problém je, že se nikam nedostanu. Mám vypálené DVD, iso mělo správnou velikost, atd. Prostě nabootuje instalátor, vše ok, začne nabíhat grafické rozhraní a… sek. Rozlišení 1600x1200, které mi monitor nezobrazí, takže ani nevidím tlačítko “další”. Myš nereaguje, počítač kompletně zamrzne i s myší. Lidi, co s tím? … Zkoušel jsem nějaké doplňkové příkazy pro nastavení rozlišení, … bez výsledku. Jenom pořád přemýšlím, co dělám špatně.

Moje PC - NTB Fujitsu-Siemens Amilo K7610, 512RAM, 60GB HDD, AMD Sempron 1.8GHz. VIA chipset KN serie… tuším :slight_smile:

Předpokládám, že mezi těmi parametry, které si zkoušel bylo i něco jako resolution=1024x768 (tuším že je to takhle, google poradí více). Textová instalace taky zamrzne? Pokud ne, netrápil bych se tím a nainstaloval to za pomoci textového instalátoru, co Fedora 11?

Resolution sem samozřejmě zkoušel, ale bez výsledku. Bohužel. No zkusím někde teda schrastit tu 11ku a pak uvidíme. Textové rozhraní… tam mi to píše, že potřebuje nějaké ovladače, bez kterých to nemůže nainstalovat. Ovladače, ale jakého zařízení? Nikde žádná indicie. Zkusím F11 a uvidíme. Snad to nějak rozchodím, páč mě už win. za tu dobu, co ho používám, dost štve :slight_smile:

Potřebuje nějaké ovladače? S tím jsem se ještě nesetkal, nemohl by si tady nějakým způsobem dostat, co přesně ti to píše?

No to mohl, ale k ničemu to fakt nebude. Napíše mi to, že potřebuje ovladač zařízení. Nikde ale není ani zmínka o tom, o jaké zařízení by se mělo jednat. To je ten problém. Hele :slight_smile: Super bouřka přišla :slight_smile: … btw. Nevím, jestli sem se opravdu dostal do textového režimu. Jaký příkaz by se měl napsat, aby instalace probíhala v textovém režimu?

Příkaz je “linux text” (bez uvozovek)

Ok. Teď stahuju 11ku. Za hodinku to bude, takže pak zkusím a dám vědět. Zatím díky.

Tak z text rozhraní se to nainstalovalo. Fed. 10.

No a zase problém :slight_smile: při spuštění grafického rozhraní po nabootování (startx), mi to najede a… kousne se to. Stačil jsem posunout myš pouze o centimetr … :frowning:

Fedora 11 se nainstalovala v pořádku. Teď jdu shánět ovladače pro plné využití možností počítače :slight_smile:

Pokud jde o tu Fedoru 10, osobně bych to typoval na problém s ovladači grafické karty, jestli to je nějaká VIA co jsem tak pochopil, moc bych se nedivil.

Jinak pokud jde o Fedoru 11 a nějaké ovladače, co přesně máš na mysli? Ono v Linuxu to není s ovladači tak jako ve Windows, že nainstaluješ Wokna, modlíš se, aby našly aspoň síťovku a pak dotahoval ovladače na x zařízení.

To vypada opravdu na problem s grafickou kartou… zkus pouzit nejjednoduzsi ovladac vesa.