FEDORA 10 - nefunkcni terminal krusader,kate

Zdravim. Mam F10 puvodne s KDE, vcera jsem si doinstaloval GNOME (a zustanu u nej). Ke spokojenosti mi chybi pouze spravne fungovani terminalu v krusaderu, pripadne kate.
Kdyz chci v krusaderu otevrit terminal v aktualni slozce tak to vyhodi chybu -

Chyba při spouštění konsole --workdir %d!

a terminal se vubec nespusti.
Oproti tomu v kate mi terminal nevyskoci vubec, na miste kde mel byt terminal je pouze seda plocha.
Mam tuseni, ze by to mohlo byt zpusobeno instalaci v KDE a soucasnem pouzivani v GNOME aspon co se tyce kate.
Nesetkal se nekdo s timto chovanim? Predem diky.

V prvni rade te musim upozornit, ze pouzivani gnome a do toho si poustet krusader, kate a konsole jezto jsou KDE aplikace neni nejefektivnejsi vyuziti systemovych prostredku, protoze se ti v podstate spousti obe prostredi. Kazdopadne by to ale melo fungovat, takze je neco spatne.

Zkus si pustit gnome-terminal a z nej pustit “konsole”, jesli to vypise nejaky duvod proc se nechce pustit, nebo jesli nabehne. Kazdopadne zkus presunout adresar ~./kde nekam jinam, tim sice prijdes o vsechna nastaveni KDE, ale uvidis jesli je chyba nekde v nich nebo jinde. Me osobne se konsole bez problemu v kate pousti, takze skutecne hledej chybu spis nekde ve svem home v nastavenich.

Díky.

Už jsem to vyřešil nainstalováním F10 pouze s GNOME :slight_smile: