Dobry den, jsem zmaten z chovani FC, menil jsem si pres vim konfiguraci sitovky na statickou IP a po restartu mi nesla sit. Nabootoval jsem do single modu a koukam, ze v /etc/sysconfig/network-scripts mam misto ifcfg-eth0 ifcfg-eth0.bak a nove ifcfg-eth0 je o5 nastavene na dhcp . Pritom network managert ma vypnuty. Neco podobneho se mi deje s xorg.confem . Poradi nekdo co to znamena? diky
Pokud mate network manager vypnuty, muze k tomu dochazet jen z jednoho duvodu a tim je zmena zarizeni eth0. Pokud system z nejakeho duvodu dojde k zaveru, ze se zmenil hardware odstrani starou konfiguraci (.bak) a vytvori novou vychozi. To ze si system mysly, ze doslo ke zmene HW ma na svedomi nejcasteji udev, konkretne /etc/udev/rules.d/75-persistent-net-generator.rules. Tedy aspon s timto jsem se ja setkal.
Ke zmenam xorg muze dochazet pouze, pokud pouzivate proprietarni drivery, ktere meni xorg.conf, aby tam zapsali svoje parametry a kontroluji to skritpem pri startu systemu. Co konkretne se tam meni?
Dekuji covexovi, rules jsem prejmenoval a u grafiky(nvidia) jsem to vypnul ve vsech runlevelech.