zdravim,
nedari sa mi pre X-windowsy (KDE,GNOME) nijako nastavit lepsie ako 69 Hz pre monitory, mozete mi, prosim, poradit?
.
(p.s. uz som cital veslijake rady v roznych forach, skusal experimentalne modifikovat xorg.conf, ale stale sa mi nedari zmenit prednastavenych 69Hz)
.
(p.s.2. VGA ATI radeon 9600 128MB RAM (autoinstalovana pri inst. FC6,
2 monitory: Hanslol 710P - nevracia info o frekvenciach systemu, Likom 503x vracia info systemu)
please help, aby som este trochu mohol pozerat na monitory
neviem prehodit poradie monitorov (primarny & sekundarny) (su presne naopak)
(nechcem prehadzovat kable)
Podstatne jsou polozky s definici HorizSync a VertRefres - ty nastvte pro kazdy monitor (0 i 1) podle bud toho co monitor vraci, nebo toho co mate v manualu k monitoru.
V FC6 funguje plna autodetekce, ne vzdycky ale dava idelani vysledky. Proto je mozne do xorg.conf pridat stejne jako drive Modeline s parametry ktere chcete aby obraz mel. Hledejte modeline generator na netu.
takze, podla Vasich rad som presne nastavil ranges horizontal & vertical frekvencie (opisal som z inf suborov pre Win k jedn. monitorom. OK, trochu sa zvysila frekvencia z 69Hz na 85Hz Hansol710p, ale viem ze moze ist az na cca 100Hz pri 1024x768, ale 85Hz sa mi nepodarilo prekrocit, ani pridavanil modline riadkov, mozete poradit, co dalej dopisat do org.conf? (prikladam aktualiny org.conf, “monitor1” je ten dolezity hansol710p) diky vopred.
Xorg configuration created by system-config-display
Pokud ste to opsal z Windowsich inf souboru tak se ani nedivim. Ty totiz ve svych ovladacich maji IMHO pouze ergonomicke doporucene frekvence max 85Hz (kdysi davno jsem s tim zapasil, ze taky neslo nastavit vic.). Pokud mate Vertrefresh 90 tak to asi ani vic nepujde. Fakt je lepsi se podivat do manualu k monitoru.