FC6 - Nefunkční přepínání z X do textové konzole Ctrl+Alt+Fx

Včera jsem nainstaloval 64 bit verzi FC6 a narazil jsem na problém s nefunkčností přepínání z X do textové konzole pomocí zkratkové klávesy Ctrl+Alt+Fx. Nefunguje ani změna rozlišení Ctrl+Alt++ a Ctrl+Alt±. Funguje pouze shození X Ctrl+Alt+Backspace. Zatím jsem neměl čas se tomu věnovat, pouze v rychlosti proletěl diskuze, psali tam něco o chybě v Xorg. Kdyby s tím někdo zápasil, tak to textové konzole se může přepnout v terminálu příkazem

chvt N

kde N je číslo konzole.

Doplnění: pod rootem, jinak

chvt: VT_ACTIVATE: Operace není povolena

Včera večer jsem zapnul FC6 a kupodivu bez jakékoliv úpravy z mé strany přepínání z X do textové konzole pomocí Ctrl+Alt+Fx funguje :slight_smile:

Ja doplnim asi toto: podle me zkusenosti je to zpusobeno tim ze mate v XkbLayout vice layoutu. Aspon me to tedy dela presne z toho duvodu. Nevim zda to neni v nejakem update opravene… to jeste nevim.

Presne tak je to tim, ze mate v XkbLayout vice layoutu .Je to pry bug Xorg 7.1, ktery je v fc6.

Nemate nejaky odkaz na bugzillu? Zjistilj sem ze pokud nastavim pouze jeden layout jde to prepinat se z gdm ale nikoli po nastartovani gnome. :frowning:

Mám dnešní zkušenost s tímto problémem. Po instalaci a upgradu FC6 se nedalo přepnout z X do konzolí. Jedná se o PC IBM NetVista s grafikou NVidia. Původně jsem typoval na problémy s grafikou, ale zkusil jsem pár typů a typnul na klávesnici. Smazal jsem tedy vše v adresáři /home/username/.gnome/desktop/keyboard. Po restartu system měl pouze Anglickou klávesnici a postupem, který je zde výše jsem přidal českou qwertz. Nyní je vše OK.
Good Luck.

Hm… jedine podobne co jsem nasel bylo
~/.gconf/desktop/gnome/accessability/keyboard
jeho smazanim se zda u me nic nezmenilo.

Sorry, psal jsem to večer doma na jiném PC a spletl jsem si cestu :-)))
Správně je to (FC6:)
/home/“username”/.gconf/desktop/gnome/peripherals/keyboard

Ještě jednou se omlouvám. Zbytek platí.